Ексклюзивы
вторник, 06 сентября 2011 14:45
Дмитро Поляков
Дмитро Поляков
Майстер спорту міжнародного класу, дворазовий чемпіон СРСР, перший український тенісист-професіонал

Долгополов грає на рівні гравців з топ-10

Перша ракетка України Олександр Долгополов у четвертому колі Відкритого чемпіонату США програв першій ракетці світу, сербу Новаку Джоковичу. Так далеко у Нью-Йорку він пройшов уперше в кар'єрі.

Якби Долгополов мав більший досвід таких матчів з топ-гравцями, більш цілеспрямований характер, то міг би протистояти на вищому рівні.

Проти першого номера важко грати. З іншого боку ти нічого не втрачаєш, але все одно маєш грати на 110%. Ось спочатку Олександр грав на всі 100%, але поступово втрачав упевненість у собі, дисципліну на корті. Він почав сипатися, хоча не слід забувати, що на іншій стороні теж стояв не школяр. У Долгополова випала ціль на цей матч. Він почав кидати ракетки, розмовляти, щось комусь показувати, вести себе непрофесійно.

Джоковичу тільки цього було й треба. Але перший сет був чудовий, унікальний, були всі шанси його виграти. Хоча після перемоги в ньому наступні три партії, на мою думку, Долгополов програв би.

Ніби з першого погляду Олександр все вміє на корті, але психологічно та в плані дисципліни ще не дотягує. Зараз він грає на рівні топ-10. Суперників, які були в нього до Джоковича, українець повинен був проходити. Але на цьому турнірі він робив це вперше.

А щоб потрапити в першу десятку рейтингу такі результати треба показувати протягом усього року. Якби не Новак, то Олександр міг би пройти значно далі. Долгополов без сумніву талановитий та неординарний гравець, але йому не вдалось зробити неможливе.

Олександру не вистачає досвіду та професіоналізму, щоб показувати такі результати постійно. Ті, хто стоїть вище за нього, не грають краще. Вони просто показують свою гру стабільно. А Долгополов , можна сказати, провалив Ролан Гаррос і Вімблдон, ті турніри, де можна набрати найбільшу кількість очок. Після Вімблдону грав на грунтових кортах, і виграв перший свій турнір в Умазі. Серія турнірів на харді у Північній Америці дала змогу вийти на пік форми перед US Open.

Проте рік ще не завершений, на решті турнірів можна заробити хороші рейтингові очки.

Про чутки з приводу ігр за збірну та зміни громадянства:

Щодо збірної та громадянства, це його особиста точка зору. Тут не останню роль грають гроші. У більшості гравців з пострадянського простору вони стоять на першому місці.

Саша зростав у інших країнах. Соромно казати, що Україна створила йому умови для розвитку як професійному спортсмену. Так само жоден з тенісистів на національному рівні нічого та ніколи не отримав від федерації та держави, від НОК. Тому говорити про мораль чи борг грати за свою країну теж нечесно. Це особисте рішення гравця. Вважає він себе патріотом — вийде грати безкоштовно, за честь. Можна придумати багато причин, щоб не грати за національну команду.

 

Сейчас вы читаете новость «Долгополов грає на рівні гравців з топ-10». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть