Ексклюзивы
среда, 04 апреля 2012 15:50
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Маршалловы острова

Є у світі речі, які людині нізащо не зрозуміти. Країн, до яких не потрібна віза для українців, на землі небагато. Мало кому з наших людей захочеться відвідати Палау чи Сьєрра-Леоне просто заради цікавості. Уже не кажучи про якесь ґастарбайтерство або секс-туризм. У самих і роботи, і сексу під саму зав'язку. Утім, уже за можливість приїзду можна бути вдячними геніям української дипломатії. Вони відкривають для нас далекі світи, хоч про це їх ніхто не просить, натомість залишаючи недоступними для наших паспортів країни, які в нас просто під носом.

Читаю статтю про такі країни і ціпенію: "Маршаллові острови. По прибуттю, до 30 днів. В'їзд у країну заборонений власникам візи Макао". Я якраз зібрався відвідати Маршаллові острови, купив путівку за продану в Бородянці квартиру, чекаю на літак, післязавтра виліт... Аж тут згадую, що в паспорті, як на зло, віза Макао! Що мені робити тепер? Видирати сторінку з паспорта чи скасовувати поїздку?

Купив путівку за продану в Бородянці квартиру

Але цікаво інше: хтось може пояснити таку зоологічну ненависть жителів Маршаллових островів, що в Мікронезії, до колишньої португальської колонії в Китаї? Були якісь конфлікти? Геноцид мешканців островів португальськими колоністами Макао чи їхніми теперішніми китайськими зверхниками? Начебто ні. Може, перебувають вони у стані війни з Португалією? Також ні. Чи, може, конфліктують із Китаєм, якому тепер належить Макао? Теж ні! Бо ж із китайською та португальською візою в'їзд на острови не заборонений. Значить, справа в чомусь іншому. Але як докопатися до причини?

Їхав кілька днів тому по дитину в садок. Раптом в одному з населених пунктів бачу у світлі фар фігуру даїшника, який стоїть посеред траси і заборонним жестом зупиняє проїзд. Зупиняюсь, відчиняю вікно і дружньо запитую: "У чому проблема, пане офіцере?". "Проезд закрыт! — відповідає той. — Причина засекречена". І здалося в цю мить, що я вже на Маршаллових островах із візою Макао в паспорті.

Сейчас вы читаете новость «Маршалловы острова». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

11

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть