Ексклюзиви
вівторок, 05 квітня 2011 17:02

Власник "Фукусіми" готовий платити шалені гроші чорнобильським ліквідаторам

Власник "Фукусіми" готовий платити шалені гроші чорнобильським ліквідаторам

Власник японської АЕС "Фукусіма-1", яка постраждала після цунамі 11 березня, шукає чорнобильських ліквідаторів для проведення робіт на аварійній атомній станції.

За один день роботи спеціалістам, які проводили ліквідацію наслідків на Чорнобильській АЕС, пропонують 5 тис доларів.

Тим часом ситуація на АЕС "Фукусіма-1" далі є складною. У вівторок, 5 квітня, компанія-оператор станції TEPCO повідомила про те, що з аварійної станції в Тихий океан виливається вода, вміст радіоактивного йоду-131 в якій перевищує норму в 7,5 млн разів.

Тим часом ліквідатори аварії на атомній станції в японській префектурі Фукусіма, яких у пресі вже давно називають "камікадзе" і "ядерними самураями", чудово усвідомлюють, що піддаються високим дозам радіації та приречені на смерть у найближчі місяці, якщо не тижні.

Зазначимо, що група з 50 співробітників TEPCO цілодобово, змінюючи один одного, щоб не так довго піддаватися опромінюванню, намагається нормалізувати ситуацію на аварійній станції.

Як повідомлялося раніше, 17 робітників отримали на станції понаднормову дозу опромінювання. Пізніше ще троє отримали опромінення. За даними Агентства з атомної та промислової безпеки, доза радіації, отримана цими працівниками, становила 170-180 мілізівертів/год, до того ж двоє з них отримали опіки підошв від бета-випромінення.

Зараз ви читаєте новину «Власник "Фукусіми" готовий платити шалені гроші чорнобильським ліквідаторам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути