субота, 11 червня 2022 12:02

З'явилися подробиці про таємничий літак, що без дозволу пролетів через шість країн НАТО

З'явилися подробиці про таємничий літак, що без дозволу пролетів через шість країн НАТО
Невідомий літак пролетів шість країн-членів НАТО. Фото: скріншот із сюжету LRT

Невідомий літак, що без дозволу пролетів через повітряний простір шести країн-членів НАТО, вилетів з Литви і приземлився в Болгарії.

Таємничий літак пролетів над Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Сербією, Румунією. Після того, як подолав 1,6 тис. км, невідомий екіпаж одразу залишив літак після приземлення. Обставини польоту дивного літака з'ясовує поліція Литви. Про це передає LRT.

Представник департаменту поліції Болгарії Рамунас Матоніс зазначив, що поки "з'ясовуються обставини", тому досудове розслідування у справі ще не почалося.

Тепер з'явилися деякі подробиці таємничого польоту. Зокрема, в літаку перебували двоє. Борт не мав затвердженого плану польоту, а транспондери літака були вимкнені. До того ж, пілот ніяк не реагував на радіозапити та візуальні сигнали. Пролітаючи над Угорщиною та Румунією, літак супроводжували винищувачі до приземлення в Болгарії. Повітряна навігація повідомила, що екіпаж не контактував з операторами, та не отримувала планів польоту цього літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії чергова пожежа: на прикордонні з Україною палає військова частина

Також повідомили, що таємничий літак минулого тижня продав пілот Бронюс Заронскіс. За його словами, особа покупця йому невідома.

"Це не були литовці. Ми спілкувалися з однією людиною російською мовою... Я не знаю імен тих чоловіків, мене це не цікавило", - сказав колишній власник літака.

Чоловік додав, що його придбала якась організація, назва якої була дуже незрозумілою.

"Я продав і попрощався з цим літаком. Я продаю його вже багато років, бо мені не було куди його діти. Тому я радий, що його купили... Я не пам'ятаю, яка організація його придбала. Іноземною мовою написали якісь ієрогліфи, важко навіть прочитати", - зазначив Заронскіс.

Чоловік додав, що літак був шестимісний. А люди, які його придбали, були "налаштовані приязно".

Увечері 8 червня невеликий літак Beechcraft перетнув на малій висоті повітряний простір Угорщини, Румунії, Сербії та Болгарії. Літак послідовно перехоплювали, однак приналежність судна розпізнати не вдалося, повідомляли ЗМІ.

Beechcraft піднявся у повітря в Угорщині в районі Дебрецена приблизно о 17:30 без схваленого плану польоту та без увімкненого транспондера.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці про таємничий літак, що без дозволу пролетів через шість країн НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути