Ексклюзиви
пʼятниця, 09 серпня 2019 08:35

З'явились подробиці вибуху на військовому об'єкті у Росії

З'явились подробиці вибуху на військовому об'єкті у Росії

Акваторію Двінської затоки в Архангельській області, де сталися вибух і пожежа, могли закрити через руйнування ракети і розлив токсичного палива.

За словами, анонімного джерела із військових моряків, вибух міг статися через те, що паливо – несиметричний диметилгідразин – з'єдналося з окислювачем, пише "Коммерсант".

Токсична речовина могла опинитися у воді, тому доступ до акваторії поряд з полігоном закрили. Анонім добавив, що обмеження потрібні для того, щоб військові змогли виявити і зібрати уцілілі фрагменти зруйнованої техніки для проведення експертиз і розслідування причини вибуху.

Військовий експерт "Ізборського клубу" Владислав Шуригін в ефірі "Ъ FM" розповів, що на військовому полігоні в селі Ненокса проводять закриті випробування ракетних виробів.

"Цей ракетний полігон – дуже знаменита "дев'ятка", як її називали на півночі, з дуже великою історією, де постійно проводилися випробування всієї нашої морської ракетної техніки. Це закрита територія, і звідти навряд чи що-небудь вискочить", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії глава фонду "Місто без наркотиків" отруївся наркотиками

В Архангельській області, Росія, стався вибух на території військової частини. Загинуло 2 людини. Ще шестеро постраждали. За повідомленнями очевидців, подія трапилася у населеному пункті Ненокса.

Зараз ви читаєте новину «З'явились подробиці вибуху на військовому об'єкті у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути