Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2024 08:44

З'ясували, навіщо РФ дестабілізує ситуацію в Молдові

З'ясували, навіщо РФ дестабілізує ситуацію в Молдові
Кремль таким чином створює інформаційні умови для виправдання майбутньої російської агресії в Молдові. Фото: pixabay.com

Російські чиновники у Москві намагаються створити інформаційні умови для дестабілізації політичної ситуації в Молдові. Метою є запобігання інтеграції Молдови до Європейського Союзу.

Росія незабаром може висунути претензії проти Молдови, йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW). Ті будуть пов'язані з нібито небажанням Кишинева порозумітися з невизнаним Придністров'ям.

"Кремль таким чином створює інформаційні умови для виправдання подальшої російської агресії в Молдові. Російський диктатор готовий для цього використати привід захисту своїх "співвітчизників за кордоном" - концепції, заснованої на розпливчастих визначеннях етнічних росіян у різних країнах", - пояснили експерти ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін використає молдаван у якості гарматного м'яса в Україні - Санду

РФ може спробувати виправдати свою агресію чи зусилля щодо дестабілізації в Молдові, стверджуючи, що жителі невизнаного Придністров'я начебто перебувають у небезпеці через передбачувану відмову Кишинева від процесу придністровського врегулювання.

Росія навесні цього року знову намагатиметься дестабілізувати ситуацію у Молдові. За словами президентки Маї Санду, РФ уже хотіла "дестабілізувати порядок та владу в Кишиневі, намагаючись використати режим у придністровському регіоні".

Тим часом будь-яке припинення вогню на фронті піде на користь лише Російській Федерації, яка виграє таким чином час задля відновлення і перегрупування для майбутніх наступальних кампаній та зміцнення контролю над окупованими територіями України. Не зміняться й максималістські цілі РФ щодо подальшого територіального завоювання в Україні.

У повідомленнях про відкритість російського диктатора Володимира Путіна до переговорів через закриті канали не згадується про готовність Росії відмовитися від будь-якої окупованої української території. Російські офіційні особи продовжують вказувати на те, що максималістські цілі Путіна не виключають анексії окупованих українських територій або додаткових територіальних завоювань в Україні.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, навіщо РФ дестабілізує ситуацію в Молдові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути