вівторок, 02 травня 2023 09:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнення з міноборони РФ "м'ясника Маріуполя" пояснила британська розвідка

Звільнення з міноборони РФ "м'ясника Маріуполя" пояснила британська розвідка
Михайло Мізінцев відповідав за матеріально-технічне забезпечення армії РФ. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

У четвер, 27 квітня, пов'язані з військовими російські соцмережі заявили про звільнення з посади заступника міністра оборони РФ генерал-полковника Михайла Мізінцева.

Він керував військовою логістикою і пробув на цій посаді лише вісім місяців, повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 2 травня.

За даними розвідки країни, звільнення Мізінцева підтвердили не одразу. Однак чутки про майбутнє воєначальника свідчать, що проблеми з логістикою все ще лежать в основі проблем армії РФ в Україні, відзначили експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США пояснили, чому Путін до останнього не призначав командувача "СВО"

Британська розвідка вважає, що Росія не має достатньо боєприпасів для досягнення успіху в наступі. Нестача боєприпасів своєю чергою призводить до внутрішніх розбіжностей, особливо між міністерством оборони і приватною військовою компанією "Вагнера".

"Росія продовжує надавати найвищий пріоритет мобілізації своєї оборонної промисловості, але вона все ще не в змозі задовольнити потреби воєнного часу. В той час як російські політичні лідери наполегливо вимагають успіху на полі бою, російські фахівці з логістики застрягли посередині" – йдеться у звіті.

Михайло Мізінцев відповідав за матеріально-технічне забезпечення армії. Його призначили на посаду заступника міністра оборони Росії у вересні 2022 року.

Українські військові стверджували, що торік навесні Мізінцев керував облогою Маріуполя на Донеччині, внаслідок чого за ним закріпилося прізвисько "м'ясник Маріуполя".

Мізінцев, як й інші воєнні злочинці, мають постати перед судом, заявили в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення з міноборони РФ "м'ясника Маріуполя" пояснила британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути