понеділок, 16 липня 2018 09:47

Зустріч з Трампом стане вершиною успіху Путіна - політолог

Зустріч з Трампом стане вершиною успіху Путіна - політолог
Чемпіонат світу з футболу вивів президента РФ Володимира Путіна на краще місце на зовнішньополітичній арені. Фото: vedomosti.ru

Після Чемпіонату світу з футболу президент РФ Володимир Путін зайняв краще місце на зовнішньополітичній арені з часів окупації Криму та початку війни на Донбасі. Тому не варто чекати від нього на серйозні поступки.

"Путін тільки нарощуватиме свої сили, впливи та віддавати Донбас з Кримом не збирається. В нього гарно йде карта, він багато в це інвестував, тому не поступатиметься. Путін іде до своєї геополітичної мрії - розвал євроатлантичного союзу, і багато в чому йому сприяє Дональд Трамп", - розказує політолог Микола Давидюк, пише 24tv.ua.

"Вдало інвестовані політичні активи та фінанси у зрив виборів у США, вплив на Brexit, на парламентські вибори в Німеччині, Італії принесли Путіну дивіденди. Чемпіонат з футболу став вишенькою на торті. Мундіаль не захотіли бойкотувати більшість країн-учасниць, і це стало легалізацією злодіянь Путіна. Вінцем його успіху буде зустріч з Трампом".

Водночас експерт вважає, що Чемпіонат з футболу - зовнішня начинка для Путіна, яка не впливає на внутрішньополітичну ситуацію в Росії. За словами Давидюка, у Путіна є проблеми, пов'язані з підняттям пенсійного віку, чого президент РФ обіцяв не робити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнор по-англійськи: британські принци відмовилися від зустрічі з Трампом

"Він порушив суспільний договір, адже свого часу населення йому нічого не сказало щодо окупації Криму, війни на Донбасі, корупції. Але зараз росіяни - не задоволені. Путін втратив 15% рейтингу та може отримати не лише масові протести, а й загальне незадоволення, попри успішний чемпіонат. Хоча Путін може вийти з цієї кризи легко, відправивши у відставку Медведєва", - додає політолог.

У столиці Фінляндії Гельсінкі тисячі людей вийшли на протест проти президента Росії Володимира Путіна та президента США Дональда Трампа. Центром протестів стане головна площа міста - Сенатська. Серед організаторів акції - правозахисні організації Helsinki Calling, Amnesty International та молодіжні крила партії "Національна коаліція" та "Фінської партії", повідомляють місцеві журналісти і користувачі мережі.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч з Трампом стане вершиною успіху Путіна - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути