середа, 09 січня 2019 12:57

Журналістка сяде за ґрати за розслідування про чиновницькі офшори

Журналістка сяде за ґрати за розслідування про чиновницькі офшори
Жінку звинуватили після публікації матеріалів про зв'язки сім'ї турецького чиновника з офшорними компаніями. ФОТО: Deutsche Welle

У Туреччині журналістку німецького видання Deutsche Welle Пелін Ункер засудили до 13,5 місяців тюрми.

2017-го на неї подав до суду турецький екс-прем'єр міністр Біналі Йилдирим і 2 його синів. Жінку звинуватили в "образі та наклепі на державного службовця": у газеті Cumhuriyet журналістка опублікувала статтю про зв'язки родини Йилдирима з 5 мальтійськими офшорними компаніями. Викриття були пов'язані з "Панамськими документами", пише Deutsche Welle.

Окрім понад року ув'язнення, жінці присудили виплатити 8,6 тис. турецьких лір штрафу (близько $1,5 тис. доларів або 43,8 тис. грн).

За словами Ункер, у неї завжди було відчуття, що захист не має сенсу, а рішення було передбачуване. Однак вона подаватиме апеляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла російська журналістка

У жовтні торік фінський суд засудив засновника проросійського веб-сайту MV-Lehti Іллю Яніцкіна до 2 років в'язниці. Його колегу Йохана Бакмана - до 10 місяців. Видання MV-Lehti регулярно публікувало наклепи проти репортерки фінського суспільного мовника Yleisradio Джесики Аро - зокрема, що вона нібито наркозалежна. Вона досліджувала тему російської пропаганди у Фінляндії.

Зараз ви читаєте новину «Журналістка сяде за ґрати за розслідування про чиновницькі офшори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути