середа, 21 листопада 2018 17:10

Померла російська журналістка

Автор: Фото: Новая газета
 

У середу, 21 листопада, на 65 році життя після тривалої хвороби померла оглядач і співзасновник "Нової газети" Зоя Єрошок. Про це повідомила в фейсбуці журналіст "Ехо Москви" Ксенія Ларіна.

"Жахлива звістка. Померла Зоя Єрошок, блискучий журналіст і людина. 1 грудня Зої виповнилося б 65 років. Глибокі співчуття усім близьким, друзям, колегам!" - написала Ларіна.

У самому виданні заявили, що це стало шоком. При цьому відомо, що Єрошок останнім часом важко хворіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла відома оперна співачка Діана Петриненко

Зоя Єрошок закінчила факультет журналістики МГУ. Вона пропрацювала 6 років в крайовій молодіжній газеті "Комсомолец Кубани" і 10 років в "Комсомольской правде". 1997-го вона була удостоєна премії Спілки журналістів "Золоте перо Росії". Єрошок двічі - 2001-го і 2008-го - отримувала премію імені Артема Боровика "Честь. Мужність. Майстерність ". Викладала журналістику в Міжнародному університеті, а також в Інституті журналістики і літературної майстерності в Москві.

Зоя Єрошок була в числі кількох десятків журналістів, які 1993-го почали випускати "Нову щоденну газету", пізніше перейменовану на "Нову газету". Остання публікація Зої Єрошок в цьому виданні вийшла 5 жовтня. Стаття присвячена пам'яті Віри Мілліонщикової - засновниці та головному лікарю Першого московського хоспісу.

Прощання із Зоєю Єрошок відбудеться 23 листопада 2018-го на Троєкуровському кладовищі у Великій залі прощання о 10:40.

Журналістка Ксенія Ларіна згадала про текст, який Зоя Єрошок написала в пам'ять про Раїсу Горбачову, і вважає, що "ці слова сьогодні можна сказати і про саму Зою - чисту світлу людину, яка все життя за людину боролася".

"Раїса Максимівна була дуже красива. І в ній була легкість. Та легкість, що вища міра достовірності. Я пам'ятаю, що коли спілкувалися, ми з нею багато сміялися. У ній не було ворожнечі. Ні до кого. І жорстокості не було. А була постійна радісна готовність відзначати (знаходити) тільки хороше, пам'ятати тільки хороше, говорити тільки про хороше, триматися тільки за хороше. Чорне вона теж бачила. Але вірила в "нескінченне біле". Те, що дає променю зору йти, не зустрічаючи собі межі. Я не знаю, чи була вона релігійною людиною. Але точно знаю: жила за Євангелієм. Жила світлом, в світлі"- слова Єрошок в пам'ять про Горбачову.

Зараз ви читаєте новину «Померла російська журналістка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути