середа, 25 квітня 2018 05:05

Журналіста Дмитра Галка заарештували в Білорусі

Журналіста Дмитра Галка заарештували в Білорусі
У Білорусі затримали журналіста Дмитра Галка. Фото: Naviny.by

Білоруські правоохоронці затримали білоруського журналіста Дмитра Галка.

Про це "Радіо Свобода" повідомив його батько.

За його словами, сина зняли з поїзда Львів – Могильов під час перетину українсько-білоруського кордону. Дмитро займався у Львові журналістськими справами, зокрема допомогав колезі з Італії, який вивчав проблему незаконної вирубки лісів.

Щодо журналіста відкрили кримінальне провадження через нібито насильство проти міліціонера. Батько розповів, що точної інформації про це сім'я не мала. Як розповіли йому правоохоронці, сина затримали як підозрюваного.

Чоловіка могли затримати через інцидент, який трапився у листопаді 2017 року. Під час святкування дня народження його сина хтось із сусідів викликав міліцію нібито через шум, що долинав з квартири, де зібралася компанія молоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ув'язненому Павлу Грибу не надали лікарської допомоги і не передали пошту

За версією міліції, у нього стався конфлікт з міліціонерами, у результаті якого був розбитий мобільний телефон правоохоронця. Дмитро Галко говорив, що тільки тримав міліціонера за руку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці наказали журналістці роздягнутися на камеру

Тим часом представники Столінського районного відділення внутрішніх справ у Брестській області розповіли, що Галко з 22 квітня перебуває в місцевому ізоляторі тимчасового тримання. На інші питання правоохоронці не відповіли.

Журналістці білоруського телеканала "Белсат" Ользі Чайчиць при затриманні білоруська міліція наказала роздягнутися перед відеокамерою. Жінка відмовилася.

Про наказ роздягтися догола на камеру з невідомою метою розповідали затримані 19 грудня 2010 року, яких відвезли в Жодинську в'язницю. Журналіст Дмитро Галко назвав цю принизливу процедуру "порно для президента".

Зараз ви читаєте новину «Журналіста Дмитра Галка заарештували в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути