середа, 12 серпня 2020 22:05

"Зупиніть насильство": у Мінську медики вийшли на акцію

"Зупиніть насильство": у Мінську медики вийшли на акцію
Медики виступають проти насильства і за мир і взаємодопомогу. Фото: tut.by

У Мінську, біля медуніверситету зібралося близько 130 медиків з різних лікарень столиці, щоб зупинити насильство в країні.

Медики наділи білі халати і кажуть, що не мають наміру викрикувати ніяких гасел. Про це пише Tut.by увечері 12 серпня.

"На протилежному боці проспекту Дзержинського вишикувалася ланцюг з людей. Проїжджаючі машини сигналять. До медиків, які зібралися біля медуніверситету, вийшли кілька людей з навчального закладу, серед яких були голова Білоруського професійної спілки працівників охорони здоров'я В'ячеслав Шило і ректор БДМУ Анатолій Сікорський. Вони попросили присутніх не створювати натовп, запросили до медуніверситету. Медики запитали, віджартовуючись, чи пустять їх в медуніверситет, якщо почнуться затримки", – сказано в повідомленні.

До протестувальників приїхав і глава МОЗ Білорусі Володимир Каранік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопець, якого затримали на протестах в Білорусі помер

"Медики кажуть, що зібралися стихійно, щоб показати, що "ми разом". Вони відзначають, що виступають проти насильства і за мир і взаємодопомогу. Учасники акції кажуть, що, на сьогоднішній день є ті, хто вийшов з офіційної профспілки. Медики тримають в руках плакати, на яких написано: "Медики проти насильства", "Зупиніть насильство". Близько 19-ї години до присутніх прийшов міністр охорони здоров'я Володимир Каранік, він запропонував пройти для спілкування в актовий зал медуніверситету. Але медики продовжують стояти біля проспекту Дзержинського", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що наразі акція біля медичного університету вже закінчилася. Затримань не було, медики почали розходитися. Проте у центрі "Вясна" повідомили про затримання журналіста білоруського "Радіо Свобода" Віталія Циганкова та його дружини.

У Мінську затримали двох українських волонтерів. Так, затримано екс-журналіста "Громадського" Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва.

Зараз ви читаєте новину «"Зупиніть насильство": у Мінську медики вийшли на акцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути