понеділок, 24 травня 2021 03:07

Зсув накрив китайську провінцію під час марафону: є загиблі

Зсув накрив китайську провінцію під час марафону: є загиблі
На північному заході Китаю стихія обрушилася на провінцію Ганьсу, де проходив ультрамарафон. Фото: Reuters

На північному заході Китаю стихія обрушилася на провінцію Ганьсу, де проходив ультрамарафон. В результаті учасників довелося евакуювати, 21 людина загинула через негоду.

Про це повідомляє Reuters. Забіг на 100 км почався в суботу в мальовничій місцевості на закруті жовтої річки, відомої своїми стрімкими скелями і кам'яними колонами. Маршрут пролягає через каньйони і пагорби на посушливому плато на висоті понад 1000 метрів.

Гонка почалася о 9:00 ранку. Учасники були одягнені у футболки та шорти. Близько полудня на гірську ділянку гонки обрушився град, крижаний дощ і урагани, які призвели до різкого падіння температури до 6 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пів сотні людей загинули внаслідок гігантського зсуву ґрунту й повені

Зсув, що послідував через сувору погоду, також ускладнив рятувальні роботи, заявили офіційні особи з Байіня, розташованого приблизно в 1000 км на захід від столиці Китаю Пекіна. Всього в гонці взяли участь 172 людини. До неділі 151 учасник був визнаний неушкодженим. Останній зниклий бігун був знайдений мертвим о 9:30 ранку в неділю. В результаті число загиблих від негоди досягло 21.

Після тривалого дощу й урагану у США сталася сильна повінь.Від стихії у Луїзіані постраждали сотні будинків, щонайменше п'ять осіб загинули

Зараз ви читаєте новину «Зсув накрив китайську провінцію під час марафону: є загиблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути