неділя, 02 липня 2017 18:47

"Зручна ціль": - росіяни про найбільший авіаносець Королівського флоту Британії

"Зручна ціль": - росіяни про найбільший авіаносець Королівського флоту Британії
Новий британський авіаносець "Королева Єлизавета" / фото: royalnavy

У Міністерстві оборони Російської федерації заявили, що новий британський авіаносець "Королева Єлизавета", це "зручна ціль".

Росіянам не потрібно заздрити, цитує представника військового відомства Ігоря Конашенкова телеканал "Росія 24".

Так він прокоментував порівняння міністра оборони Британії Майкла Фэллона "Королеви Єлизавети" та російського авіаносця "Адмірал Кузнєцов".

"Британський міністр продемонстрував відверту незнання морської науки, порівнявши авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" з "Королевою Єлизаветою", яка, по суті, - всього лише зручна великогабаритна морська мета, здатна діяти тільки в щільному оточенні допоміжних кораблів. І заздрити тут нема чому", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочались випробування найбільшого авіаносця Королівського флоту Британії

Раніше в інтерв'ю газеті Telegraph міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що росіяни дивитимуться на найбільший корабель королівського військово-морського флоту Великобританії авіаносець "Королева Єлизавета" із заздрістю і захопленням.

HMS Queen Elizabeth – один з двох кораблів проекту, які коштували двору більше 6 млрд фунтів. Заступивши на службу екіпаж корабля складатиметься з тисячі осіб, а на його борту розміститься 40 літаків F-35C. Також передбачене розміщення вертольотів Crowsnest. Авіаносець важить 65 тис. тон і має максимальну швидкість 25 вузлів. Його льотна палуба має довжину 280 м і ширину 70 м - цього достатньо що вмістити три футбольних поля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свій єдиний авіаносець Росія направить до Середземного моря

"Адмірал Кузнєцов" - радянський і російський авіаносний крейсер проекту 1143.5 побудований в останні роки існування Радянського Союзу на Чорноморському суднобудівному заводі в Миколаєві для ВМФ СРСР у 1985 році. Єдиний ВМФ РФ.

Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон назвав російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов" "кораблем ганьби". Про це заявив 25 січня, коли збройні сили Британії супроводжували корабель РФ біля своїх берегів. Авіаносець повертався з Сирії у Росію. Сильно димів.

Зараз ви читаєте новину «"Зручна ціль": - росіяни про найбільший авіаносець Королівського флоту Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути