четвер, 30 березня 2023 11:29

Зниклого у Єкатеринбурзі журналіста із США затримала ФСБ

Зниклого у Єкатеринбурзі журналіста із США затримала ФСБ
ФСБ заявила, що затримала кореспондента The Wall Street Journal Евана Гершковича за підозрою у шпигунстві. Фото: t.me/nexta_live

Федеральна служба безпеки Росії оголосила про затримання в Єкатеринбурзі громадянина Сполучених Штатів Америки, кореспондента The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Журналіста підозрюють у шпигунстві, пише "Медуза" з посиланням на пресслужбу ФСБ.

Як стверджується, Гершкович "діяв за завданням американської сторони". І нібито збирав відомості щодо діяльності одного з підприємств російського військово-промислового комплексу, що "становлять державну таємницю".

Журналіста затримали "при спробі отримання секретних відомостей". Порушено кримінальну справу про шпигунство. За законом РФ, воно карається позбавленням волі до 20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі повідомили про нових затриманих шпигунів

Раніше ЗМІ повідомили про те, що Гершкович зник у Єкатеринбурзі. 29 березня з'явилася новина, що силовики затримали людину біля ресторану Bukowski Grill, натягнувши йому на голову светр.

Піарник Ярослав Ширшиков припустив, що затриманим був Гершковіч. За словами Ширшикова, він раніше супроводжував американського журналіста в Єкатеринбурзі. Кореспондента нібито приїхав туди, щоб написати матеріал про ставлення місцевих жителів до ПВК "Вагнера" та так звану спецоперацію в Україні.

Окрім відвідування Єкатеринбурга, Гершкович їздив до Нижнього Тагілу. Там знаходиться оборонне підприємство Уралвагонзавод, розповіло "Медузі" джерело серед західних журналістів у Москві.

Еван Гершкович близько шести років живе в Росії та працює в московському бюро американської газети The Wall Street Journal. Журналіст акредитований при міністрерстві закордонних РФ. Раніше Грешкович працював у Agence France-Presse, The Moscow Times та The New York Times. Останню статтю за авторством Гершковича The Wall Street Journal опублікувала 28 березня.

Зараз ви читаєте новину «Зниклого у Єкатеринбурзі журналіста із США затримала ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути