субота, 17 листопада 2018 12:23

Знайшли підводний човен San Juan, що зник рік тому

Американська компанія Ocean Infinity знайшла аргентинський підводний човен San Juan, який зник рік тому. Його виявили за 600 км від міста Комодоро-Рівадавія, де було створено оперативний пошуковий штаб. На борту San Juan перебувало 44 моряка.

Автор: REUTERS
  Аргентинська військовий підводний човен ARA San Juan і екіпаж в порту Буенос-Айрес, Аргентина 2 червня 2014 року
Аргентинська військовий підводний човен ARA San Juan і екіпаж в порту Буенос-Айрес, Аргентина 2 червня 2014 року

Судно на глибині 800 м знайшли за допомогою телекерованого підводного апарата, заявили у прес-службі військово-морських сил Аргентини.

Родичам загиблих моряків повідомили про знахідку ще до оприлюднення прес-релізу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вцілілі моряки із затонулої субмарини зробили сенсаційні зізнання

Зв'язок із San Juan втратили 15 листопада 2017-го. Підводний човен прямував із порту Ушуая в порт Мар-дель-Плата в центральному регіоні країни. Капітан Педро Мартін Фернандес за декілька годин до інциденту повідомив, що на борту сталась невелика аварія. Експерти впевнені - це було коротке замикання, спричинене штормом.

За 2 дні ВМС Аргентини отримали 7 сигналів із субмарини. Вони тривали від чотирьох до 36 секунд. Контакт установити не вдалося.

22 листопада видання Clarin написало, що літак ВПС США під час пошуків аргентинського підводного човна виявив "великий металевий об'єкт". Представник військово-морських сил країни Енріке Бальбі повідомив, що в районі зникнення аргентинського підводного човна San Juan було зафіксовано "аномальну, неядерну, потужну і коротку подію".

1 грудня торік Аргентина припинила операцію з порятунку 44 моряків - на човні закінчилося повітря. І почала пошуки самої субмарини. В американській військово-морській розвідці дійшли висновку, що корпус San Juan під тиском океанічних вод було зруйновано протягом 40 мілісекунд, екіпаж загинув миттєво.

San Juan побудували в Німеччині. Довжина човна сягає 66 м. Судно такого типу може перебувати під водою до двох днів, не піднімаючись на поверхню.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли підводний човен San Juan, що зник рік тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути