Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 14:55

ЗМІ: КНДР створює біологічну зброю

ЗМІ: КНДР створює біологічну зброю
На базі колишнього заводу з виробництва вітамінів було створено Пхеньянський біотехнологічний інститут. Фото: рolitonline.ru

КНДР близька до створення біологічної зброї.

Про це свідчать висновки американських аналітиків. Адже на базі колишнього заводу з виробництва вітамінів було створено Пхеньянський біотехнологічний інститут, який Кім Чен Ин відвідав у 2015 році, передає The Washington Post.

Однак північнокорейські державні ЗМІ позиціонують інститут як завод із виробництва пестицидів, зокрема, живих бактерій для боротьби зі шкідниками, які загрожують капусті.

Проте аналітики, які вивчали відео з інституту, дійшли висновків, що на заводі наявне дороге обладнання, в тому числі таке, що використовують для вирощування великогабаритних живих мікробів та перетворення їх на порошок для легкого розселення.

Меліса Ханхем із Центру досліджень Джеймса Мартіна в Каліфорнії сказала: "Важко втриматися від висновку, що інститут має намір виготовляти сибірську виразку. Незалежно від того, використовують обладнання для виробництва сибірської виразки сьогодні чи ні, це може статися в найближчому майбутньому".

Американські та південнокорейські спецслужби дійшли висновків, що Пхеньян експериментував із кількома штамами бактерій, у тому числі мікробів сибірської виразки, холери та чуми. А також відомо, що у крові північнокорейських солдатів, які втекли на південь у 1980-х і 1990-х роках, виявили антитіла, що свідчать про наявність у КНДР вірусу віспи.

Ендрю К. Вебер, екс-помічник міністра оборони США з ядерних, хімічних та біологічних програм , запевняє: "Північна Корея мала обладнання подвійного використання, необхідне для виробництва біологічної зброї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили нові фото Ким Чен Ина – усміхнений та з сигаретою в руках

Зазначається, що британська компанія Amplyfi на початку 2017 року дослідила так званий "глибокий" інтернет, невидимий для широкого загалу. Було виявлено, що Північна Корея цікавиться питаннями біодеструкції. Зокрема, знайшли сотні тисяч запитів за термінами "експресія генів" та "послідовність нуклеїнових кислот".

У Міністерстві закордонних справ КНДР вважають військові навчання ВПС США і Південної Кореї підготовкою до атаки на Пхеньян.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: КНДР створює біологічну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути