четвер, 28 січня 2021 19:28

Злісних порушників карантину садитимуть у в'язницю на ізоляцію

Злісних порушників карантину садитимуть у в'язницю на ізоляцію
В'язниця для злісних порушників карантину / dpa

У Німеччині відкрили спеціальну "Covid-в'язницю" для людей, як неодноразово порушували карантин.

Установу в Ноймюнстері відкрили в цьому місяці. Це камери під замком, щоб забезпечити самоізоляцію порушників на 14 днів, і 40 поліцейських на пенсії, які добровільно їх охоронятимуть. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість карантину й тестів на коронавірус будуть "паспорти вакцинації"

В'язниця складається з 6 камер в прибудові до "Центру для молодих правопорушників". Її наразі не використовують. Вона оточена парканом з колючого дроту на околиці невеликого містечка.

Щоб потрапити сюди, порушник має відмовитися від самоізоляції після подорожі, контактувати з іншими з високим ризиком їх заразити, чи зустрічатися з людьми після позитивного тесту на коронавірус.

Місцева влада наполягає, що порушників будуть садити на примусову ізоляцію лише в "крайньому випадку". Для цього мають бути докази, що підозрюваний порушив домашній карантин, перш ніж отримає штраф, а потім постанову суду про утримання під вартою.

Ув'язненим дозволені телевізори, ноутбуки та мобільні телефони, а в кімнатах, схожих на тюремні, є зручне ліжко, а також надається психологічна підтримка.

"Ізоляція людей з підозрою на коронавірус в їх власних будинках - важливий елемент в боротьбі з поширенням інфекції. Ті, хто не дотримується, наражає на небезпеку інших. "Закон про захист від інфекцій" допускає примусову ізоляцію в закритих приміщеннях як крайній захід. Насправді, це мало відрізняється від карантину вдома", - заявив Сенке Шульц з місцевої окружної ради.

Член місцевої ради в Ноймюнстері Петер Шредер, який відповідає за в'язницю, сказав, що вона буде використовуватися радше як стримуючий фактор.

За даними видання Bild, новина про в'язницю з'явилася після того, як в країні було повідомлено про серію гучних порушників карантину. Зокрема, про особу, у якої був позитивний результат тесту на коронавірус, після чого вона проїхала на поїзді 100 км, щоб купити наркотики.

Зараз ви читаєте новину «Злісних порушників карантину садитимуть у в'язницю на ізоляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути