Ексклюзиви
понеділок, 03 травня 2021 01:28

Жителі Колумбії добилися скасування підвищення податків

Жителі Колумбії добилися скасування підвищення податків
Протести проти реформи призвели до безлічі смертей по всій країні з тих пір, як вони почалися в середу. Фото: Reuters

Президент Колумбії Іван Дуке заявив, що скасує запропоновану податкову реформу після жорстоких протестів і широкої опозиції законодавців. При цьому він наполягає, що реформа все ще необхідна для забезпечення фінансової стабільності.

У п'ятницю, 30 квітня, Дуке повідомив, що законопроект буде переглянутий, щоб видалити деякі з найбільш спірних моментів, в тому числі вирівнювання податку з продажів на комунальні послуги і деякі продукти харчування. Про це повідомляє агентство Reuters.

"Я прошу Конгрес відкликати закон, запропонований Міністерством фінансів, і терміново напрацювати новий закон, який є результатом консенсусу, щоб уникнути фінансової невизначеності", - сказав Дуке у відеозверненні.

Протести проти реформи призвели до безлічі смертей по всій країні з тих пір, як вони почалися в середу. Поки немає точного національного підрахунку смертей, пов'язаних з протестами, на тлі грабежів, руйнування громадського транспорту і блокади доріг в декількох містах. Правозахисні групи заявили про зловживання з боку поліції, особливо в Калі, і заявили, що загинуло понад 20 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Колумбії добилися скасування підвищення податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути