четвер, 26 серпня 2021 15:59

Жінці заборонили бачитися із шимпанзе через надмірну прив'язаність до тварини

Жінці заборонили бачитися із шимпанзе через надмірну прив'язаність до тварини
На щотижневих зустрічах жінка посилає повітряні поцілунки і махає шимпанзе руками через скло / ATV

Роман мавпи з жінкою, яка відвідувала зоопарк, закінчився після того, як керівництво заявило, що тварині задля її ж блага треба зосередитися на спілкуванні з іншими приматами.

Ця історія підкорила серця багатьох у Бельгії. Жінці більше не дозволяють щотижня зустрічатися із 38-річним шимпанзе Чіті. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені виявили новий вид мавп

Постійна гостя зоопарку Еді Тіммерманс сильно прив'язалася до шимпанзе, якого регулярно відвідувала впродовж чотирьох років. Жінка стверджує, що вони з Чіті "збожеволіли б, якби їм більше не дозволили бачитися".

"Я люблю цю тварину, і вона любить мене. У мене більше нікого немає. Чому вони хочуть забрати її в мене?", - каже Еді.

Щотижневі зустрічі полягали в тому, щоб посилати повітряні поцілунки й махати руками через скло вольєра. Дружба добігла кінця, бо в зоопарку заявили, що це погано для Чіті в спілкуванні з іншими тваринами. Вони вказали на те, що більшу частину дня мавпа проводить з іншими шимпанзе. І важливо, щоб вона могла добре з ними ладнати.

"Тварину, яка занадто зосереджена на людях, менше поважають одноплемінники. Хочемо, щоб Чіті максимально перебував з іншими шимпанзе. Поза годинами відвідування в зоопарку, він має проводити 15 годин на день у своїй групі. Хочемо дати йому змогу бути якомога щасливішим", - каже керівництво зоопарку.

Чіті ріс домашнім улюбленцем. Його подарували зоопарку, коли став некерованим. Відтоді Чіті не прив'язався до інших шимпанзе.

У зоопарку сказали, що Еді не будуть вітати в зоопарку, якщо вона продовжить бачити Чіті. Але жінка каже, що не розуміє, що робить не так.

"Чіті 38 років. Він із дитинства звик до людей. У середньому шимпанзе доживають до 40 років, тож його поведінка вже не зміниться", - каже жінка.

Банда голодних мавп 12 серпня захопила магазин у тайському місті в пошуках їжі. Але десятки приматів промахнулися, захопивши магазин запчастин для механіків у провінції Лопбурі.

Зараз ви читаєте новину «Жінці заборонили бачитися із шимпанзе через надмірну прив'язаність до тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути