неділя, 29 вересня 2024 11:31

Зеленський відповів на вимогу звільнити посла України в США

Зеленський відповів на вимогу звільнити посла України в США
Президент Володимир Зеленський прокоментував вимогу республіканців у США звільнити посла Оксану Маркарову. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський не хоче обговорювати із спікером Палати представників США Майком Джонсоном питання звільнення українського посла Оксани Маркарової.

За його словами, говорити про це він може лише зі спікером українського парламенту. Про це Зеленський сказав в інтерв'ю Fox News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп підтримуватиме Україну в разі перемоги на виборах - Зеленський

"Я - президент України, і я можу обговорювати наших послів тільки зі спікером своєї країни. Це в Конституції, я не можу говорити про це зі спікером Джонсоном, з усією повагою", - заявив президент.

За словами Зеленського, під час зустрічі з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом останній не порушував питання поїздки українського лідера до Пенсильванії на оборонний завод.

Президент зазначив, що був у Пенсильванії та Юті і ці візити не стосувалися виборів у США. При цьому Зеленський наголосив, що не хоче, щоб Україну втягували у виборчий процес у США.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон закликав президента Володимира Зеленського негайно звільнити посла України у Штатах Оксану Маркарову. Джонсон звинуватив її в ненадійності та неефективності як дипломата.

Спікер, зокрема, закинув дипломатці організацію візиту Зеленського на збройовий завод у штаті Пенсильванія, який, на думку Джонсона, був політично вмотивованим і покликаним допомогти демократам на виборах.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відповів на вимогу звільнити посла України в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути