Ексклюзиви
пʼятниця, 27 жовтня 2023 13:36

Зеленський обговорив із Сунаком ситуацію на фронті - деталі

Зеленський обговорив із Сунаком ситуацію на фронті - деталі
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із прем'єром Великої Британії Ріші Сунаком. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Глава держави подякував голові британського уряду за потужні слова підтримки України, які прозвучали в британському парламенті 23 жовтня. Про це повідомляє пресслужба президента.

Зеленський також подякував Сунаку за всю своєчасну й різнобічну допомогу від Сполученого Королівства, зокрема за нещодавній пакет оборонної підтримки на 100 млн фунтів стерлінгів.

Йшлося і про поточну ситуацію на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сунак назвав страх Путіна

"Росія й далі намагатиметься окупувати весь Донбас. Загарбники здійснили кілька спроб оточити Авдіївку, але щоразу наші воїни зупиняли їх і відкидали назад, завдаючи болісних втрат. У цих спробах ворог втратив щонайменше бригаду", - розповів Зеленський.

Лідери обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема щодо посилення української протиповітряної оборони ракетами та засобами для боротьби з дронами. Український президент розповів Сунаку про ситуацію в Чорному морі й про дії Росії, які створюють небезпеку для цивільного судноплавства.

За словами Зеленського, попри всі загрози "зерновий коридор" продовжить функціонувати. Співрозмовники обговорили подальшу роботу над впровадженням страхування цивільних суден.

Окрім того, йшлося про ситуацію на Близькому Сході. Зеленський та Сунак погодилися, що припинення ескалації конфлікту буде в інтересах світової спільноти.

"Сторони також скоординували позиції щодо співпраці на міжнародних майданчиках і збереження міжнародної підтримки України", - зазначають у пресслужбі президента.

На початку жовтня Ріші Сунак поговорив із президентом США Джозефом Байденом. Велика Британія підтримуватиме Україну довготривалою військовою, гуманітарною та економічною допомогою, сказав Сунак після розмови.

На початку 2023 року Велика Британія оголосила про рекордну військову допомогу Україні. А у травні Лондон підтвердив допомогу далекобійними ракетами Storm Shadow.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обговорив із Сунаком ситуацію на фронті - деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути