середа, 19 червня 2019 10:46

В Іспанії затримали судно з українцями

В Іспанії затримали судно з українцями
Судно під прапором Молдови ELG, довжиною 79 метрів, затримали в понеділок, 17 червня о 13.00. Фото:images.unian.net

Торговельне судно ELG затримали податківці в Іспанії.

На борту був український екіпаж і 10 т гашишу. Про це повідомляє прес-служба Податкової служби Іспанії.

"Під час подальшої розвідки судна співробітники митного нагляду виявили на судні близько 350 згортків із гашишем, вагою близько 10 тонн", - розповіли у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму звільнили капітана українського судна ЯМК-0041

Судно під прапором Молдови ELG, довжиною 79 м, затримали у понеділок, 17 червня, о 13:00. Воно було за 98 миль (158 км) на північний схід від портового міста Картахени, яке належить до автономного співтовариства Мурсія на південному сході Іспанії. Екіпаж складався з 8 осіб, які виявилися громадянами України.

Розслідування провели у зоні митного контролю Мурсії за координації з Головним оперативним управлінням Департаменту митниці та спеціальних податків Податкового агентства та за співпраці з французькою, італійською та турецькою владою, а також Центром розвідки проти тероризму та організованої злочинності (CITCO) і Координаційним центром з боротьби з наркотиками у Середземномор'ї.

У податковій службі зазначили, що стеження за кораблем розпочалася півроку тому після того, як іспанське управління морської розвідки митного контролю отримало відомості про його незаконну діяльність. Наркотики вилучили, судно ELG і його екіпаж у супроводі патрульних катерів відправили до порта міста Картахени, де вони постануть перед правосуддям.

Моряки з затриманого у Єгипті у грудні 2018-го танкера Sea Shark повертаються в Україну. 5 із 17 українських моряків прибудуть до Одеського аеропорту. Судно з вантажем нафти з грудня 2018-го утримувалося ЗС Єгипту в районі Айн-Сохна.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії затримали судно з українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути