пʼятниця, 14 червня 2019 20:48

В окупованому Криму звільнили капітана українського судна ЯМК-0041

В окупованому Криму звільнили капітана українського судна ЯМК-0041
Окупанти звільнили капітана українського судна ЯМК-0041 Віктора Новицького. Фото: Zaxid

Так званий суд в окупованому Росією Севастополі звільнив з-під варти капітана українського судна ЯМК-0041 Віктора Новицького.

Відповідне рішення суд прийняв у п'ятницю, 14 червня. Про це повідомляє прес-служба Балаклавського районного суду Севастополя.

Українця звинувачували у незаконному вилові риби біля берегів Криму. Суд оштрафував Новицького на 500 тисяч рублів, але враховуючи проведені ним в СІЗО півроку, він не повинен платити штраф.

Так як капітан перебував під підпискою про невиїзд, то автоматично він був відпущений. Водночас суд постановив стягнути в рахунок збитку 439 тис. рублів за заподіяну шкоду водним ресурсам Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Будапешті правоохоронці допитали українського капітана затонулого корабля

Наразі не відомо чи покинув українець окупований півострів.

Російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" (порт приписки Очаків) 4 травня на захід від мису Тарханкут поряд із окупованим Росією півостровом. Щодо капітана судна Віктора Новицького окупанти порушили справу за обвинуваченням у "незаконному видобутку морських біоресурсів у винятковій економічній зоні Росії за частиною 3 статті 256 Кримінального кодексу Росії". Його взяли під варту. Пізніше стало відомо, що решті морякам затриманого судна не пред'явили жодних звинувачень, проте забрали у них документи. Їх утримували у Балаклаві.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму звільнили капітана українського судна ЯМК-0041». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути