пʼятниця, 22 січня 2021 13:57

Зарізав свою сім'ю, щоб не казати правди, що не вчиться в університеті

Зарізав свою сім'ю, щоб не казати правди, що не вчиться в університеті
Убивця Менхаза Заман / Mirror

Хлопець у Канаді роками брехав сім'ї, що вчиться в університеті, а коли настав час зізнатися, убив усю родину.

Батьки 23-річного Менхаза Замана хвалилися сином. Із гордістю розповідали, що їх хлопець ставить сім'ю понад усе і отримає диплом інженера. Про це пише британська Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я бог" - нові подробиці подвійного вбивства в Одесі

Батько 59-річний Моніруз і мати 50-річна Момотаз не могли дочекатися, щоб побачити його випускний, заради якого так тяжко працювали. Заман жив з батьками, сестрою 21-річною Малес, і бабусею 70-річною Фіроз в місті Маркхем, що в канадській провінції Онтаріо.

Батьки емігрували з Бангладеш в пошуках кращого життя. Моніруз працював в місцевому таксі, а Момотаз займалася здачею в оренду нерухомості. Фіроза допомагала дивитися за дітьми. Пара пишалася своїм корінням і дбала, щоб їх син і дочка пам'ятали про бангладешське походження.

В основі виховання були важливість родини і трудова етика. Замана і Малес із дитинства вчили, що освіта і наполеглива праця - основа успіху. До 2019-го Малес вчилася в університеті на нейрохірурга. Її брат щодня виходив з дому, щоб встигнути на автобус, і повертався, щоб розповісти про навчання на інженера в Йоркському університеті.

Випуск Замана мав бути 28 липня. Хлопець мав отримати ступінь магістра. Але у нього був секрет. Він багато років жив подвійним життя, і ніякого випускного не передбачалося. Хлопець не вступив в Йоркський університет, але вступив у місцевий коледж, з якого незабаром його відрахували.

Він нічого не розказав родині. Виходив з дому щодня з рюкзаком і ноутбуком, робив вигляд, що їде в університет. Спочатку справді їхав туди, знаходив тихе місце, щоб пограти в онлайн-ігри. Зустрів багато онлайн-друзів і розчинився у віртуальному житті. Сім'я ні про що не підозрювала.

До літа 2019-го Заман знав, що час минає. Його батьки раді бути на його випускному, і хлопець розумів, що секрет ось-ось розкриється. 27 липня, за день до випуску, батько Замана був на роботі, сестра працювала в продуктовому магазині, а мати й бабця відпочивали. Близько 15:00 він убив матір, вдаривши її ломом і перерізавши горло кухонним ножем. Через 1 год. зробив те саме з бабцею. Потім грав у відеоігри, очікуючи, коли повернеться сестра. Коли Малес увійшла, вдарив її по голові та перерізав горло. Ближче до півночі повернувся з роботи батько. Заман вдарив його кийком по голові та перерізав горло.

Потім розмовляв зі своїми друзями з онлайн-ігор і зізнався, що щойно зарізав сім'ю, тому, мабуть, проведе решту життя у тюрмі. Спочатку вони подумали, що жартує, це збочений спосіб привернути увагу. Але Заман відправив фото тіл онлайн-друзям і селфі, на якому тримав закривавлений ніж. Маючи його ігрове ім'я Zaman і місцеперебування в Канаді, онлайн-товариство заявило в поліцію. IP-адресу вистежили до будинку, і поліція прибула 28 липня.

Замана заарештували. Різанина вразила канадське суспільство. Хлопець зізнався, що вбив сім'ю, бо роками брехав про освіту. Не хотів, щоб вони виявили, що він невдаха. У вересні 2020-го Заман визнав себе винним за 3 пунктами звинувачення. 2 місяці по тому 24-річного вбивцю засудили до довічного ув'язнення без права на умовно-дострокове звільнення протягом 40 років. Це означає, що йому буде 64 роки, коли отримає змогу просити про звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Зарізав свою сім'ю, щоб не казати правди, що не вчиться в університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути