субота, 10 червня 2017 11:50

Заради шашлика в зоопарку вбили червонокнижних птахів

Заради шашлика в зоопарку вбили червонокнижних птахів

Ветеринар зоопарку встановив, що загинули птахи від перелому кісток черепа і шийних хребців. Кримінальну справу порушено за фактом жорстокого вбивства трьох птахів, двоє з яких занесені до Червоної книги. Це сталося в єдиному в Росії сільському зоопарку в селищі Большеречьє Омської області. Повідомляє "ТАСС" з посиланням на обласне УМВС.

"Встановлено, що двоє жителів Большереченского району 20 та 22 років 5 червня в стані алкогольного сп'яніння, проникли вночі в зоопарк з метою поїсти шашлик. Спочатку вони хотіли спіймати лань, що їм не вдалося. Потім проникли у вольєр з птахами і жорстоко вбили кучерявого пелікана, даурського журавля і цесарку звичайну. Порушено кримінальну справу за статтею КК РФ "Жорстоке поводження з тваринами", - повідомили в УМВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорстокі розваги росіян: на ведмедицю нацьковують собак

З місця злочину вилучено докази, призначено ряд експертиз. В управлінні зазначили, що злочинці не захотіли возитися з общипуванням птахів і після вбивства зламали шашличний кіоск на території зоопарку. Звідки викрали вже готове м'ясо. Тому порушено і кримінальну справу за статтею "Крадіжка".

Кучерявий пелікан і даурський журавель занесені до Червоної книги. В Омській області знаходиться найпівнічніша колонія кучерявих пеліканів, що опинилася під загрозою зникнення через руйнування паводком унікальних плавучих островів з тростини, на яких вони гніздилися. Даурський журавель мешкає в Східній Азії. За оцінками орнітологів, його загальна чисельність становить всього близько 5 000 особин.

Росіянин намагався осідлати ведмедя.

Зараз ви читаєте новину «Заради шашлика в зоопарку вбили червонокнижних птахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути