субота, 05 березня 2022 16:08

Запрацював сайт для іноземців, які хочуть воювати з українцями проти Росії

Запрацював сайт для іноземців, які хочуть воювати з українцями проти Росії
На сайті є інформація для громадян іноземних держав, які хочуть приєднатися до Інтернаціонального легіону оборони Україні. Фото: president.gov.ua

В Україні запрацював сайт fightforua.org. Він містить необхідну інформацію для громадян іноземних держав, які хочуть приєднатися до Інтернаціонального легіону оборони.

"На сайті є детальна покрокова інструкція, як приєднатися до справедливої боротьби з агресором. Зокрема, щоб вступити до лав Інтернаціонального легіону оборони, необхідно звернутися до посольства України у своїй державі з відповідним наміром та уточнити, які документи та обладнання потрібні або рекомендовані", – повідомила пресслужба Офісу президента.

Потім необхідно пройти співбесіду в посольстві з аташе з питань оборони і оформити візу з консулом. Далі подати заявку на призов до ЗСУ на добровільну військову службу за контрактом. Легіонер отримає інструкцію щодо подорожі Україною, необхідні документи та обладнання. Рекомендовано, якщо є, взяти із собою військовий комплект, наприклад, одяг або його елементи, спорядження, шолом, бронежилети тощо, розповіли в ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці зараз постали в центрі історії" – що пише про нас світова преса

Прибувши на збірний пункт в Україні, легіонер підписує контракт і приєднується до Інтернаціонального легіону оборони.

З 16 країн світу в Україну вже їдуть добровольці, які готові пліч-о-пліч з українським народом боротися проти агресора, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 2 березня. Їх уже понад тисячу людей. Заявки продовжують надходити.

З 1 березня в Україні діє безвізовий режим для іноземних добровольців.

Зараз ви читаєте новину «Запрацював сайт для іноземців, які хочуть воювати з українцями проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути