середа, 21 жовтня 2020 08:45

Заплатити кожному громадянину по €7 тис. Питання винесуть на референдум

Заплатити кожному громадянину по €7 тис. Питання винесуть на референдум
У 2016 році більшість швейцарців на референдумі виступила проти того, щоб у країні ввели базовий дохід у розмірі 2,5 тис. франків на місяць, який би не залежав від того, чи працює людина. Фото: pixabay.com

Федеральна канцелярія Швейцарії опублікувала у офіційному віснику ініціативу виплатити всім громадянам країни 7,5 тис. швейцарських франків (€7 тис.). Якщо її підтримають 100 тис. людей, питання винесуть на референдум.

Необхідну підтримку ініціатива має отримати до 22 квітня 2022 року. Якщо референдум все ж відбудеться, гроші виплатять не пізніше, ніж через рік, пише Watson.

Автори швейцарської ініціативи вважають, що для виплати необхідно надрукувати нові гроші, а запропоновану суму звільнити від податків. Із цією пропозицією виступили 7 жителів кантону Санкт-Галлен. На їхню думку, Національний банк Швейцарії повинен виплатити "вертолітні гроші", аби знизити вартість національної валюти. Це один із методів, який використовує держава для сприяння соціально-економічному розвитку суспільства. Це можуть бути грошові виплати населенню, розподіл доходів від видобутку ресурсів між громадянами чи експерименти з гарантованим доходом.

У 2016 році більшість швейцарців на референдумі виступила проти того, щоб у країні ввели базовий дохід у розмірі 2,5 тис. франків на місяць, який би не залежав від того, чи працює людина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарія наклала нові санкції на будівників мосту, а ЄС розширила обмеження

Повіям даватимуть по 40 євро на добу. Гроші збирають в Інтернеті. Пандемія коронавірусної інфекції позбавила роботи працівників секс-індустрії в Нідерландах - для боротьби з поширенням інфекції влада країни закрила квартал Червоних ліхтарів в Амстердамі.

Зараз ви читаєте новину «Заплатити кожному громадянину по €7 тис. Питання винесуть на референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути