неділя, 08 квітня 2018 19:35

Захід більше не дозволить Путіну нічого - Піонтковський

Автор: apostrophe.ua
  Політолог Андрій Піонтковський: "Путін не піде ні на Маріуполь, ні тим більше на Київ, розуміючи, що реакція Заходу - і військова, і економічна - буде нищівною для його влади"
Політолог Андрій Піонтковський: "Путін не піде ні на Маріуполь, ні тим більше на Київ, розуміючи, що реакція Заходу - і військова, і економічна - буде нищівною для його влади"

Захід завжди повільно збирається. Але більше він не дозволить Путіну нічого. Пройдено якийсь рубіж. Захід відчув загрозу собі. Останньою краплею був напад з хімічною зброєю масового ураження в Солсбері.

Про це розповів російський політолог, журналіст, політичний діяч Андрій Піонтковський в інтерв'ю "Обозревателю".

"Я у Вашингтоні спілкуюся з людьми і відчуваю це щодня: інше ставлення до Путіна, ніж місяць тому. Пройдено якийсь рубіж", - каже Андрій Піонтковський.

На його думку, Путін десятки разів давав зрозуміти, що його правління - це правління довічного диктатора.

"У фільмі "Миропорядок-2018" розмірковує, як він застосовуватиме ядерну зброю. Говорить і таку фразу: "Навіщо нам такий світ, якщо там не буде Росії?" Тобто - навіщо мені такий світ, в якому я не будуть панувати?

Путін займається ядерним шантажем з 2014 року. Задумуючи анексію Криму, він привів у стан бойової готовності ядерні війська. Але ніколи цей шантаж не був настільки явним, як в останні дні. Бо це єдиний спосіб йому утриматися при владі", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Росії вперше ввели реальні санкції - експерт

На думку Піонтковського, Кремль поліз у Сирію, аби відвернути увагу від поразки в Україні.

Автор: Сергей Елкин
 

"Путін і весь російський фашизоїдний політичний клас в 2014 році, під час так званої "російської весни", був на піку ейфорії. "Русскій мір", "возз'єднання роз'єднаної нації", "Новоросія" з 12 областей. І Путіну здавалося, що він знайшов золоту жилу вічного правління. Але швидко зрозумів, що це неможливо. Перш за все, провалилася сама ідея "русского міра" в Україні. Йому не вдалося розпалити етнічну війну між росіянами й українцями. Путін і в Сирію поліз, щоб відвернути увагу від цієї принципової поразки", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дотиснути Росію: Порошенко заявив про приєднання до американських санкцій

Путін не піде ні на Маріуполь, ні тим більше на Київ, розуміючи, що реакція Заходу - і військова, і економічна - буде нищівною для його влади.

"Він сидітиме в обложеній фортеці, з гниючої економікою, і лякатиме всіх звідти своєю ядерною піпіською", - переконаний Піонтковський.

За його словами, Донбас повернеться в Україну після падіння путінського режиму.

"Будь-який новий уряд закриє ситуацію на Донбасі. А з Кримом, напевно, спробують домовитися із Заходом, щоб він на якийсь час закрив на це очі. Але врешті-решт Крим теж повернуть Україні".

6 квітня США ввела санкції проти 24 громадян Росії і 14 компаній. Сполучені Штати заморозять активи усіх фізичних та юридичних осіб з "кремлівського списку". Американцям заборонили вести будь-які справи з громадянами Росії, які потрапили під нову хвилю санкцій.

У цьому списку є мільярдери Олег Дерипаска, Віктор Вексельберг Сулейман Керімов, Ігор Ротенберг і Кирило Шамалов, глава ВТБ Олексій Костін, голова Газпрому Олексій Міллер, секретар Ради безпеки Микола Патрушев, глава Росгвардіі Віктор Золотов, губернатор Курської області генерал Олексій Дюмін, глава СЗР Михайло Фрадков.

Зараз ви читаєте новину «Захід більше не дозволить Путіну нічого - Піонтковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути