Ексклюзиви
неділя, 08 квітня 2018 13:22

Проти Росії вперше ввели реальні санкції - експерт

Проти Росії вперше ввели реальні санкції - експерт
Санкції США вперше вплинуть на економіку Росії. Фото: "Прямий"

Нові санкції США фактично стали першими за 3 роки російської агресії санкціями проти президента Росії Володимира Путіна.

"Це були санкції проти Путіна - вперше за 4 роки з початку російської агресії. Санкції проти Дерипаски, Вексельберга - це і є "гаманці" Путіна", - пояснив експерт з міжнародних питань Максим Ялі в ефірі ObozTV.

Він вважає, що сам Путін не має рахунків у США.

"Це далеко не перші санкції, введені не тільки проти олігархів, а й проти російських компаній. Якщо аналізувати санкції, які були до цього - після Криму вони були дуже слабкими, і тільки після збиття "Боїнга" MH17 стали серйозними, секторальними, які завдали шкоди російській економіці. Маються на увазі не американські, а європейські. А зараз дотиснули "яструби" від обох партій у Конгресі США, щоб цей список був реальним, щоб туди потрапили гаманці Путіна - Ротенберг, Дерипаска", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія жорстко відповість на санкції США

На думку Ялі президент США Дональд Трамп не хотів санкцій проти Росії. Він сам Путіна ні в чому не звинувачував. Колишній держсекретар Рекс Тіллерсон і колишній секретар з нацбезпеки Герберт Макмастер щоразу докладали великих зусиль, щоб змусити Трампа підписувати санкції.

Американським лобістам вдалося багато заробити за цей час, бо російські олігархи одразу почали лобіювати свої інтереси, щоб не потрапити до списку. Ялі припустив, що росіяни в якості запобіжного заходу почнуть виводити свої активи з американських банківських рахунків.

Американські конгресмени подали законопроект про санкції проти РФ через отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля. Авторами ініціативи стали представник від Республіканської партії Майк Тернер і його колега-демократ Хоакін Кастро. Документ опублікували на сайті останнього.

Зараз ви читаєте новину «Проти Росії вперше ввели реальні санкції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути