субота, 07 квітня 2018 06:00

Отруєння Скрипаля може обернутися для РФ новими санкціями

Отруєння Скрипаля може обернутися для РФ новими санкціями
США готує нові санкції проти РФ. Фото: Кореспондент

Американські конгресмени подали законопроект про санкції проти РФ через отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля.

Авторами ініціативи стали представник від Республіканської партії Майк Тернер і його колега-демократ Хоакін Кастро. Документ опублікували на сайті останнього.

У спільній заяві політиків ідеться, що уряд РФ "санкціонував атаку на британській території, чим порушив міжнародне право". Конгресмени хочуть відповісти на "дедалі сильнішу агресію" президента РФ Володимира Путіна.

Законопроектом пропонують накласти санкції на осіб, причетних до замаху на Скрипаля, а також на російські фінансові інститути, поки "Путін не припинить своєї практики вбивства експатріантів і дисидентів за межами Росії".

"Ми повинні надіслати чітке двопартійне повідомлення про те, що Сполучені Штати стоять разом із нашими союзниками і не терпітимуть таких незаконних дій", – підкреслили Тернер і Кастро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Скрипалів: Британія навела аргументи проти РФ

Якщо законопроект схвалить Конгрес, нові санкції ґрунтуватимуться на положеннях закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій", який у серпні 2017 року підписав президент США Дональд Трамп.

6 квітня, США ввели нові санкції щодо низки російських олігархів і компаній. Нові санкції стосуються можливого втручання Москви у президентські вибори США в 2016 році.

У санкційний список потрапили російські бізнесмени і підприємці, чий статок перевищує 1 млрд доларів. Зокрема, нові санкції введено проти бізнесменів Олега Дерипаски, Ігоря Ротенберга, Сулеймана Керімова і Кирила Шамалова. Також у санкційному списку опинилися голова російського "Газпрому" Олексій Міллер, секретар Ради безпеки Микола Патрушев і голова "Роскомнагляду" Олександр Жаров.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння Скрипаля може обернутися для РФ новими санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути