Ексклюзиви
середа, 18 липня 2018 08:51

"Замітає сліди" - Путін ліквідував лабораторію із секретною отрутою

"Замітає сліди" - Путін ліквідував лабораторію із секретною отрутою
Путін ліквідував лабораторію із виробництва отрути "Новичок". Фото unian.ua

Президент Росії Володимир Путін наказав ліквідувати лабораторію "Шихани" в Саратовській області, де за версією британської розвідки могли розробляти нервово-паралітичну отруту "Новачок".

Указ опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ. Шихани повинні закрити з 1 січня 2019 року. На це з бюджету виділять 63,8 млн рублів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це початок холодної війни" - Береза про поведінку Росії

У Великій Британії поліція знайшла пляшечку з нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Її виявили у будинку отруєного нею Чарлі Роулі, який перебуває в лікарні. Тести підтвердили, що речовина в пляшці - саме "Новачок".

За даними британської розвідки, нервово-паралітична речовина "Новачок", яку застосували при отруєнні колишнього співробітника ГРУ Росії Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському місті Солсбері, була розроблена в лабораторії в закритому місті Шихани в Саратовській області Росії. Повідомлялося, що на цьому об'єкті протягом останніх десятиліть проводились випробування ефективності застосування "Новачка" для здійснення "точкових вбивств". Виявлені в Шиханах запаси занадто малі для того, щоб використовувати їх на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «"Замітає сліди" - Путін ліквідував лабораторію із секретною отрутою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути