понеділок, 25 січня 2021 12:28

Замість офіціантів будуть роботи

Замість офіціантів будуть роботи
Роботи-офіціанти / Reuters

Власники ресторану Haizhonglao Hot Pot і BBQ в британському Йорку заявляють, що в закладі працюватимуть тільки роботи-офіціанти, щоб знизити ризик передачі коронавірусу. Проте поліція заперечує, щоб такий підхід давав право ресторану працювати.

Ресторан прагне стати 1-м у Великій Британії закладом, у якому працюють лише роботи. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Android розробляє для смартфонів суперкорисну функцію

Власники ресторану Haizhonglao Hot Pot і BBQ в Йорку стверджують, що розумні офіціанти-роботи приноситимуть їжу клієнтам в безконтактному місці. Вони кажуть, що автоматизована закусочна - ідеальний спосіб працювати під час пандемії. Але поліція закликала муніципалітет Йорка відхилити заяву.

Власники ресторану кажуть, що через пандемію Covid-19 індустрія громадського харчування сильно постраждала і прийшла в занепад.

"Ідея безконтактного ресторану уможливлює цифрове обслуговування столів з простим, безконтактним і безпечним способом доставлення замовлень їжі та напоїв", - йдеться в заяві.

Проте міська рада відмовила у видачі ліцензії закладу. Поліція повідомляє, що в цьому районі вже є велика кількість пабів, клубів, барів і ресторанів, що створює проблеми, пов'язані зі злочинністю та порушенням громадського порядку. Також в цьому районі виявлена червона зона коронавірусу через високу концентрацію ліцензованих приміщень.

На початку грудня торік 2 елітні ресторани в Лондоні представили також офіціантів-роботів для подачі шампанського відвідувачам.

Тим часом експерти Всесвітнього економічного форуму склали список найважливіших тенденцій, які визначатимуть ситуацію на глобальному ринку праці у найближчі 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Замість офіціантів будуть роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути