Ексклюзиви
пʼятниця, 13 жовтня 2023 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний вперше поговорив телефоном із новим головою Об'єднаного комітету начальників штабів США

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів першу телефонну розмову з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном.

Український генерал детально ознайомив колегу із поточним станом справ, оперативною обстановкою на фронті, кроками ЗСУ в обороні та наступі. Про це Залужний повідомив у Telegram.

Автор: t.me/CinCAFU
  Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський провів засідання Ставки: обговорили три ключові питання

Говорили також про активізацію дій російських загарбників на певних напрямках та ймовірні плани ворога.

"Із генералом Брауном також обговорили нагальні потреби Збройних сил України - це засоби протиповітряної оборони, артилерійські системи та снаряди. Подякував за черговий пакет військової допомоги, про який США оголосили напередодні", - зазначив Залужний.

Генерали також обговорили питання підготовки українських військовослужбовців та відновлення підрозділів.

"Генерал Браун висловив запевнення у підтримці України та плідній співпраці у боротьбі з російською агресією", - додав Залужний.

У середу, 11 жовтня, США оголосили про виділення Україні пакета військової допомоги на $200 млн. Він повинен посилити системи ППО.

До пакета, зокрема, увійшли ракети протиповітряної оборони AIM-9M, обладнання протидії безпілотним авіаційним системам (c-UAS) та додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «Залужний вперше поговорив телефоном із новим головою Об'єднаного комітету начальників штабів США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути