Ексклюзиви
неділя, 24 травня 2020 10:39

Закінчення пандемії коронавірусу: вчені дали новий прогноз

Закінчення пандемії коронавірусу: вчені дали новий прогноз
Дослідники з Сінгапурського університету технологій та дизайну прогнозують, що пандемія коронавірусу Covid-19 буде тривати відносно недовго. Фото: pixabay.com

Пандемія коронавірусу Covid-19 буде тривати відносно недовго.

Дослідники з Сінгапурського університету технологій та дизайну створили складну модель, яка прогнозує точну дату закінчення пандемії в США, Великобританії та інших країнах світу, повідомляє видання "Daily Mail".

Так, пандемія Covid-19 у Великобританії може закінчитися восени, приблизно 30 вересня, в США трохи пізніше - 11 листопада.

Італія, за розрахунками вчених, може "одужати" ближче до 24 жовтня. Тим не менш, прогнози будуть невизначеними через складність вірусу, а також через певні обмеження та протоколи тестування, що існують у країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату спаду пандемії коронавірусу в Україні

У США показники були визнані відносно стабільними. Що стосується Бразилії - це друга країна, яка найбільш постраждала від коронавірусу - там епідемію можуть переживати до кінця року.

"Надмірний оптимізм, заснований на деяких прогнозах, небезпечний, тому що він може послабити нашу дисципліну і контроль та викликати поширення вірусу і інфекції. З цієї причини його слід уникати", - зазначили вчені.

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що наступної зими відбудеться друга хвиля захворювання на коронавірус в Європі. При цьому пік пандемії співпаде з іншими сезонними захворюваннями, такими як грип.

Зараз ви читаєте новину «Закінчення пандемії коронавірусу: вчені дали новий прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути