субота, 16 травня 2020 13:33

Назвали дату спаду пандемії коронавірусу в Україні

Назвали дату спаду пандемії коронавірусу в Україні
Коронавірус слабне в Україні у кінці травня. Фото: utro.ru

Пандемія коронавірусу спаде у третій декаді травня. Про це заявила команда проєкту "ФОРСАЙТ COVID-19" Світового центру даних "Геоінформатика і сталий розвиток" при КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Про це повідомляє пресслужба КПІ.

Науковці виявили, що для України з 6 травня по 20 травня характер розвитку пандемії набуває більш чіткого лінійного характеру з рівнем "плато" – 400-550 нових інфікованих людей на день.

Такий характер розвитку процесу може продовжитися до третьої декади травня 2020 року, протягом якої ймовірно настане пік пандемії. Після цього пандемія може піти на спад. Кількість щоденно видужалих людей буде стійко більшою кількості щоденно інфікованих).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їх треба розстрілювати - тенісист різко висловився про боротьбу із вірусом

Кількість щоденно видужалих людей в Україні наближається до кількості щоденно інфікованих людей. Команда проєкту очікує, що в третій декаді травня цей баланс може стати стійко позитивним, що засвідчить початок спаду пандемії".

Станом на 9:00 16 травня в Україні 17858 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 497 летальних, 4906 пацієнтів одужало.

Загалом захворіли 1269 дітей та 3512 медиків. За добу зафіксовано 528 нових випадків. Загалом 4906 пацієнтів вже одужали, зокрема 1262 медпрацівники.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дату спаду пандемії коронавірусу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути