Ексклюзиви
четвер, 13 квітня 2017 13:42

Захід розбомбив склад хімзброї ІДІЛ. Дамаск каже про сотні загиблих

Захід розбомбив склад хімзброї ІДІЛ. Дамаск каже про сотні загиблих
Союзники знищили склад хімзброї ІДІЛ. Фото: ТАРС

Міжнародна коаліція під егідою США завдала удару по складу хімічної зброї терористичної організації "Ісламська держава" у Сирії.

Удар здійснили по штабу і складах ІДІЛ під містом Дейр-ез-Зор. Це на відстані 420 км від Дамаска. Про це повідомляє ТАСС із посиланням на заяву командування збройних сил Сирії, поширену сирійським державним агентством SANA.

За твердженням сирійського генштабу, загинули сотні людей. Серед них як терористи, зокрема іноземні найманці, так і цивільні.

"Після бомбардування над складом піднявся жовтий дим. Це свідчить про те, що там зберігалися запаси отруйних речовин, - ідеться в документі. - Від отруєння загинули сотні людей, зокрема мирні громадяни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сирії здійснили нову хімічну атаку

4 квітня сирійська армія атакувала контрольовану повстанцями сирійську провінцію Ідліб. Використали заборонену хімічну зброю. Внаслідок цього загинули 100 людей, 400 отримали поранення. 6 квітня у Сирії здійснили другу потужну хімічну атаку. Потерпіло місто Аль-Латамінах. За словами сирійських активістів, авіаналіт здійснили сили режиму Башара Асада або російські війська. У відповідь на атаки вперше за шість років війни за наказом президента Дональда Трампа США завдали удару крилатими ракетами по авіабазі Асада.

Зараз ви читаєте новину «Захід розбомбив склад хімзброї ІДІЛ. Дамаск каже про сотні загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути