пʼятниця, 23 вересня 2022 10:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова та Лавров розродилися черговою брехнею про війну в Україні

Захарова та Лавров розродилися черговою брехнею про війну в Україні
Речниця МЗС РФ Марія Захарова вкотре звинуватила "київський режим" в обстрілі Запорізької атомної електростанції в Енергодарі. Фото: facebook.com/MIDRussia

На ранок 23 вересня представники російської влади продовжили поширювати дезінформацію та маніпуляції щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони (РНБО) в Telegram.

Приклад №1

Речниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова вкотре звинуватила "київський режим" в обстрілі Запорізької атомної електростанції в Енергодарі.

"Якби західні країни справді боялися ядерної катастрофи, вони прагнули б напоумити київський режим. До речі, тепер уже б і Євросоюз якось спробував напоумити Вашингтон і припинити обстріл ядерного об'єкта", – сказала вона.

У РНБО наголосили, що такою заявою Захарова дезінформує суспільство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова погрожує США наслідками за поставки далекобійних ракет Україні

Приклад №2

Постійний представник Росії в ЄС Володимир Чижов прокоментував заяву голови євродипломатії Жозепа Борреля про створення трибуналу для росіян. У РНБО зауважили, що це – маніпуляція.

"Суд буде, але лише для тих, хто реально винен в усьому, що сталося… (Тобто. – Gazeta.ua) не для російського керівництва, а для київського режиму", – сказав він.

Приклад №3

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров продовжує тиражувати брехливі заяви про нібито цілі "спецоперації" в Україні та звинувачувати у всьому "київський режим", який нібито "підтримує Захід".

"Сергій Лавров поінформував делегацію Ліги арабських держав про українську кризу внаслідок держзаколоту за підтримки Заходу 2014 року і про ситуацію в Україні в контексті СВО. При цьому пріоритетом для РФ є захист мирного населення Донбасу, демілітаризація та денацифікація України", – заявили в МЗС РФ.

Це – дезінформація.

Попри переговори про створення зони ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС, Росія може влаштувати провокації на АЕС, повідомили американські військові аналітики. Росія використає переговори, щоб вкотре звинуватити Україну у порушенні безпеки на ЗАЕС. Переговори, які веде МАГАТЕ, навряд чи суттєво покращать ситуацію, вважають аналітики.

У ніч на 21 вересня російські окупанти знову обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Внаслідок атаки відключились блоковий трансформатор і трансформатори власних потреб енергоблока.

Зараз ви читаєте новину «Захарова та Лавров розродилися черговою брехнею про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути