середа, 02 листопада 2022 13:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова сказала, як Кремль покарає Велику Британію за "теракти" у Севастополі та на "Північних потоках"

Захарова сказала, як Кремль покарає Велику Британію за "теракти" у Севастополі та на "Північних потоках"
Представниця МЗС РФ Марія Захарова повідомила, що викличуть посла Великої Британії через "теракти". Фото: facebook.com/MIDRussia

Посла Великої Британії у Росії викличуть до тамтешнього міністерства закордонних справ у зв'язку з "атаками" на окупований Севастополь 29 жовтня.

Це стане відповіддю Кремля на нібито причетність британців до вибухів на "Північних потоках" і начебто підготовку ЗСУ до "теракту" у Севастопольській бухті, заявила речниця російського МЗС Марія Захарова на брифінгу 2 листопада.

Вона стверджує, що нібито причетність Лондона "підтвердили" морські удари, які "завдала українська армія" 29 жовтня за допомогою безпілотних апаратів з кораблів та інфраструктури Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова розганяє брехню про "київськорежимних націоналістів"

Після цього російська сторона поінформувала міжнародну спільноту про те, що сталося в рамках засідання Радбезу Організації Об'єднаних Націй.

"У зв'язку з цим найближчим часом у МЗС РФ викличуть британського посла", – сказала Захарова не уточнивши, коли саме.

Уранці 29 жовтня псевдовлада Криму повідомила про "атаку дронів" на кораблі Чорноморського флоту Росії в акваторії Севастопольської бухти.

Пізніше російське міноборони назвало інцидент "терактом Збройних сил України", який ті нібито готували" під керівництвом британських фахівців".

Унаслідок атаки по російських кораблях у Севастополі знищено чи пошкоджено від трьох до 10 кораблів. Серед них кораблі – носії ракет "Калібр". Тепер ударна спроможність росіян з моря знизиться, заявили у військово-морських силах України.

Президент Росії Володимир Путін публічно заявив, що масований обстріл України 31 жовтня є "частково" відповіддю на підбиті кораблі Чорноморського флоту в Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «Захарова сказала, як Кремль покарає Велику Британію за "теракти" у Севастополі та на "Північних потоках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути