вівторок, 19 листопада 2019 10:32

Зафіксували спалах бубонної чуми

Зафіксували спалах бубонної чуми
У Китаї 55-річний чоловік захворів чумою. Фото: "Naked Science".

У Китаї зафіксували спалах рідкісного і небезпечного захворювання. Чоловіка з бубонною чумою виявили в регіоні Внутрішня Монголія.

"Влада повідомила про реєстрацію випадку бубонної чуми у 55-річного пацієнта, який з'їв погано просмажене м'ясо дикого кролика" , – йдеться у повідомленні видання "Naked Science".

Чоловіка ізолювали, він проходить лікування в лікарні Улан-Кабе. Також ізолювали 28 осіб, що мали тісний контакт з пацієнтом. Вони перебувають під наглядом. Але у жодного симптомів недуги не виявлено. Раніше у цьому регіоні були підтверджені ще два випадки бубонної чуми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі б'ють на сполох: нераціональне використання антибіотиків призведе до епідемій

Чума передається людині від інфікованих щурів або бліх. Переходити від людини до людини хвороба може під час укусу блохи. Але найчастіше чума поширюється повітряно-крапельним шляхом при легеневій формі. Починається з появи бубонів - опухлих лімфатичних вузлів. Швидко прогресує. Хвороба смертельна, якщо її не виявити вчасно та не лікувати.

Напередодні смерті люди частіше впадають в депресію. Особливо сильні її прояви в останній місяць життя. Учені прослідковували життя 3274 літніх людей обох статей, які погодилися взяти участь в експерименті.

Зараз ви читаєте новину «Зафіксували спалах бубонної чуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути