вівторок, 01 грудня 2020 14:11

Заборонять одноразовий посуд, пакети, соломинки

Заборонять одноразовий посуд, пакети, соломинки
Переробка пластикового сміття в Китаї / Getty Images

Китай змушує ресторани, онлайн-магазини та служби доставки повідомляти про використання одноразового пластику.

Міністерство торгівлі КНР заявило, що створило національну систему звітності роздрібних продавців про споживання пластику. Пропозиція уряду - частина ширшої кампанії зі зменшення пластикових відходів в країні. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У країні забороняють використання пластикових пакетів

Зростання поставок їжі додому під час пандемії спричинило зростання обсягів використання одноразового пластику. У вересні китайська влада заявила, що одноразові поліетиленові пакети і столові прилади заборонять використовувати у великих містах до кінця року, а одноразові соломинки по всій країні.

У вересні в Китаї вступив в силу Закон про тверді відходи, згідно з ним штрафи для порушників утилізації пластикових відходів збільшать у 10 разів. Він також наказує будувати нову інфраструктуру для вторинної переробки пластику.

Голова Китайської асоціації пластикового сміття Ванґ Ванґ заявив, що заборони дозволять вирішити лише найбільш видимі проблеми з пластиковим сміттям.

У січні Національна комісія Китаю з розвитку і реформ опублікувала 5-річну дорожню карту щодо скорочення твердих побутових відходів. Вона передбачає загальну заборону на пластикові пакети до 2022-го, а також скорочення на 30% використання одноразових пластикових предметів у ресторанах. Готелі до 2025-го не повинні пропонувати безкоштовні одноразові пластикові вироби клієнтам.

Китай протягом багатьох років бореться з відходами, які залишає його 1,4 млрд жителів. Найбільше сміттєве звалище в країні, завбільшки в 100 футбольних полів, заповнили на 25 років раніше від запланованого терміну. Країна - найбільший у світі виробник пластикових відходів, хоча в розрахунку на особу викидає значно менше, ніж в більшості західних країн.

Зараз ви читаєте новину «Заборонять одноразовий посуд, пакети, соломинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути