четвер, 22 липня 2021 11:47

За переїзд в італійські міста, що вимирають, платитимуть до €28 тис.

За переїзд в італійські міста, що вимирають, платитимуть до €28 тис.
Мережа поселень в південному італійському регіоні Калабрія буде платити людям до 28 тис. євро за переїзд. Серед них Санта-Северіна, розташована на вершині пагорба / CNN

На півдні Італії, де тепло майже цілий рік, планують пропонувати до €28 тис. протягом трьох років людям, охочим переїхати в регіон Калабрія. У такий спосіб сподіваються повернути населення в поселення з менш як 2 тис. жителів.

До них належать місця біля моря або на гірських схилах. Або і те, і інше. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меблеві традиції майстрів Італії

Однак гроші дають за певних умов. Щоб отримати кошти, нові жителі повинні взяти на себе зобов'язання почати малий бізнес - або з нуля, або прийнявши наявні пропозиції конкретних професіоналів, яких потребують ці міста.

Кандидати мають отримати посвідку на проживання і бути молодшими 40 років. Вони повинні бути готові до переїзду в Калабрію протягом 90 днів з моменту подачі заяви. Розраховують на те, що пропозиція залучить активних молодих людей, які хочуть працювати.

Регіональний радник Джанлука Галло каже, що щомісячна допомога може становити €800-1000 протягом двох-трьох років. Як альтернатива, може бути одноразове фінансування для підтримки запуску нової комерційної справи - чи то готель, ресторан, бар, сільська ферма, чи магазин.

"Відточуємо технічні деталі, щомісячну суму і тривалість фондів, а також те, чи потрібно включати в них також трохи більші поселення з населенням до 3 тисяч осіб. Досі був величезний інтерес зі сторони цих поселень", - сказав Галло.

Проєкт, що отримав назву "Активний дохід від проживання", спрямований на підвищення привабливості Калабрії. Це більш цілеспрямований підхід до пожвавлення невеликих поселень, ніж розпродаж будинків за €1, про які недавно говорили в різних регіонах країни.

Очікується, що в найближчі кілька тижнів проєкт "Активний дохід від проживання" і процес подачі заявок запустять в режимі онлайн. Регіон працював над цим місяцями й уже виділив понад €700 тис.

Понад 75% міст Калабрії, приблизно 320, нараховують менше ніж 5 тис. жителів, що викликає побоювання, що деякі можуть повністю вимерти за кілька років, якщо не станеться регенерація.

Україна та Італія підписали угоду, згідно з якою українські водійські посвідчення знову визнаються в Італії.

Зараз ви читаєте новину «За переїзд в італійські міста, що вимирають, платитимуть до €28 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути