середа, 02 грудня 2020 13:39

За два місяці влада стратила більше в'язнів, ніж за минулий рік

За два місяці влада стратила більше в'язнів, ніж за минулий рік
Акція протесту проти застосування смертної кари в Єгипті / Getty Images

У Єгипті за останні 2 місяці влада стратила майже 60 осіб - більше, ніж за весь 2019 рік, - заявили правозахисники з міжнародної організації Amnesty International.

Amnesty International заявила, що в Єгипті зростає кількість смертних вироків. Багато з них ґрунтуються на зізнаннях, отриманих за допомогою катувань. Це відбувається на тлі посилення репресій проти правозахисників, які виступають проти застосування смертної кари. Про це пише The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спекотно та дешево: де відпочивають українці під час карантину

Amnesty International заявила, що їм вдалося підтвердити як мінімум 57 страт у жовтні та листопаді. Це майже вдвічі більше, ніж зафіксовані 32 страти за 2019 рік.

"За останні місяці єгипетська влада виконала страхітливу низку страт. Вбили десятки людей. У деяких випадках - в результаті вкрай несправедливих масових судових процесів. Ці страти особливо жахливі, з огляду на добре задокументовані та систематичні порушення прав на справедливе судочинство, коли суди часто покладаються на зізнання, отримані під тортурами", - каже директор досліджень Близького Сходу і Північної Африки Amnesty International Філіп Лютер.

Кількість страт, на думку правозахисників, ймовірно, більша, бо єгипетська влада не публікує такої статистики про виконані вироки чи засуджених до смертної кари. Правозахисники покладаються лише на свідчення родичів страчених, адвокатів, а також новини й повідомлення в соцмережах. Деякі ЗМІ Єгипту пишуть, що за останні 2 місяці була страчена 91 особа.

Зараз ви читаєте новину «За два місяці влада стратила більше в'язнів, ніж за минулий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути