пʼятниця, 30 жовтня 2020 15:09

За цвинтарями стежитимуть із дронів

За цвинтарями стежитимуть із дронів
Дрон. Ілюстративне фото. / Reuters

Влада іспанської столиці Мадрида оголосили, що в День усіх святих стежитиме з дронів за кладовищами. Щоб люди дотримувалися карантинних обмежень.

У католицькій Іспанії 1 листопада відвідують могили родичів. Цього року через пандемію Covid-19 влада обмежила візити на кладовища. Про це пише польська Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія коронавірусу: зафіксована рекордна кількість інфікованих за добу

Дозволено ходити на цвинтарі групами до 6 осіб. Слід дотримуватися соціальної дистанції. Із 30 жовтня на кладовищах іспанської столиці чергуватимуть до 300 охоронців. Як повідомили в мерії Мадрида, це на 20% більше, ніж торік. У поліцейських на 2 найбільших цвинтарях міста будуть дрони.

"Ми не можемо дозволяти натовпам збиратися в ці дні ані на кладовищах, ані поза їх межами", - заявив мер Мадрида Хосе Луїс Мартінес-Алмейда.

Поліція іспанської столиці не вперше використовує дрони для забезпечення карантинних обмежень. У березні через гучномовці на дронах наказували розійтися людям, які зібралися в парках та інших громадських місцях.

Минулого тижня Іспанія стала першою країною в ЄС, де зареєстрували понад 1 млн випадків хворих на коронавірус. Більш як 35 тис. людей померли. Населення країни становить 47 млн осіб.

Зараз ви читаєте новину «За цвинтарями стежитимуть із дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути