понеділок, 31 травня 2021 20:25

В'язні відмовляються виходити на волю, боячись коронавірусу

В'язні відмовляються виходити на волю, боячись коронавірусу
Охоронці в одній з в'язниць Індії / Getty Images

Чоловік, який відбуває шестирічний термін ув'язнення в Індії, відмовився від умовно-дострокового звільнення під час розвантаження тюрми Меерут в індійському штаті Уттар-Прадеш. Він заявив, що в тюрмі безпечніше, ніж зовні.

Керівник тюрми Б.П. Панді сказав, що прохання в'язня, колишнього вчителя, Ашиша Кумара задовольнили, і він залишиться у в'язниці, доки не завершить свій термін. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія побила новий антирекорд за смертністю від коронавірусу

Загалом, 21 в'язень у дев'яти в'язницях штату Уттар-Прадеш відмовилися від умовно-достроково звільнення, бо відчувають себе в більшій безпеці в тюрмі, ніж назовні. На волі в'язні можуть також втратити доступ до харчування та медичних послуг, які є в тюрмах.

У в'язницях регулярно проводять медогляди. В'язні вчасно отримують їжу. У тюрмах в безпеці та здорові. Вони говорять, що як тільки вийдуть на волю, їм доведеться заробити на життя в умовах пандемії, тож зросте ризик заразитися.

Верховний суд Індії 8 травня виніс рішення про розвантаження в'язниць. Суд постановив звільнити всіх в'язнів, які мають право вийти під заставу чи на умовно-дострокове звільнення. Суд додав, що деякі в'язні можуть не хотіти звільнитися через соціальне походження і страх стати жертвами коронавірусу. Він наказував владі уважно ставитися до їх прохань.

З в'язниці Меерут звільнили 42 засуджених і 326 ув'язнених для розвантаження тюрми.

В Індії з населенням 1,366 млрд людей зареєстровано понад 28 млн випадків Covid-19 та більше 329 тис. смертей. Експерти кажуть, що реальна кількість хворих і смертей може бути в рази більшою.

Зараз ви читаєте новину «В'язні відмовляються виходити на волю, боячись коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути