середа, 30 грудня 2020 09:25

В'язень пережив смертну кару, але помер від коронавірусу

В'язень пережив смертну кару, але помер від коронавірусу
Засуджений Ромелл Блум / Sky News

В'язень в камері смертників у США, який пережив власну страту за допомогою смертельної ін'єкції 2009-го, помер від ускладнень, спричинених Covid-19.

64-річного Ромелла Брума раніше внесли в список ймовірних в'язнів, хворих на Covid-19. Про це пише британська The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривавий наказ Трампа в дії: у США стратили наймолодшого засудженного до смертної кари

Штат Огайо, де сидів Брум, безуспішно намагався його вбити, коли в'язневі було 53 роки. Страту через смертельну ін'єкцію 15 вересня 2009 року скасували через 2 год., коли технічні фахівці так і не змогли знайти вену, щоб вколоти, і Брум плакав від болю, отримавши 18 уколів.

На той час Брум був 2-й в'язень в США, який пережив страту. Його повернули в камеру смертників, де він безуспішно боровся, щоб уникнути 2-ї страти.

Останній раз йому призначили страту на червень цьогоріч, але навесні губернатор Майк Девайн дав відстрочку і призначив нову дату на березень 2022-го. Адвокати Ромелла подали до Верховного суду США апеляцію, що їх клієнта слід позбавити 2-ї страти.

Брума засудили до смертної кари за зґвалтування і вбивство 14-річної Трині Міддлтон після її викрадення в Клівленді 1984 року, коли вона йшла додому з футбольного матчу з двома друзями.

Зараз ви читаєте новину «В'язень пережив смертну кару, але помер від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути