субота, 22 січня 2022 11:25

Вторгнення РФ: стало відомо, коли відбудеться евакуація дипломатів США з України

Вторгнення РФ: стало відомо, коли відбудеться евакуація дипломатів США з України
США повідомили про плани евакуювати сім'ї дипломатів наступного тижня. Фото: dsnews

США проінформували Україну про те, що ймовірно, почнуть евакуацію сімей дипломатів із посольства в Києві вже наступного тижня.

Посольство США в Києві запросило у Держдепартаменту дозвіл на від'їзд усіх другорядних співробітників та їх сімей. Про це повідомляє CNN.

Представник Держдепартаменту сказав, що їм "нічого оголосити зараз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Росія нападатиме на Україну з повітря і землі: сценарії від військового експерта

"Ми, як завжди, проводимо ретельне планування на випадок непередбачених обставин у разі погіршення безпекової ситуації", - сказали у Держдепі.

Представник посольства відмовився від коментарів.

Під час розмови з держсекретарем США Ентоні Блінкеном президент Володимир Зеленський сказав йому, що якщо Сполучені Штати здійснять такий драматичний крок, як евакуація, це стане "надмірною реакцією".

Речниця Білого дому Джен Псакі зазначила, що уряд США завжди розробляє плани евакуації американських громадян з будь-якої країни, коли там виникають загрози безпеці, в тому числі у разі агресії Росії проти України.

"Ми й так уже ввели четвертий рівень рекомендацій щодо подорожей в Україну через Covid-19, а також зазначали, що громадянам США слід знати, що Росія планує масштабні військові дії проти України", - додала Псакі.

Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міністерства оборони України, наданою CNN цього тижня, Росія розмістила в регіоні понад 127 тисяч військових.

19 січня, виступаючи перед дипломатами в посольстві США в Києві, держсекретар Ентоні Блінкен попередив, що президент Росії Володимир Путін може віддати наказ про напад у найкоротші терміни.

21 січня агентство Bloomberg повідомляло, що США розмірковують над тим, чи слід евакуювати членів сімей дипломатів з України.

18 січня видання The New York Times повідомило, що Росія почала вивозити з України сім'ї своїх дипломатів.

Спікер МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що українська сторона не отримувала інформації від Росії про евакуацію співробітників дипломатичних установ РФ з України.

Зараз ви читаєте новину «Вторгнення РФ: стало відомо, коли відбудеться евакуація дипломатів США з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути