понеділок, 01 листопада 2021 14:30

Зводять найбільший у світі район, надрукований на 3D-принтері
3

У місті Остін в американському штаті Техас планують створити найбільший у світі район, надрукований на 3D-принтері.

Перші будинки планують закласти на початку наступного року, повідомляє компанія ICON. Проєкт реалізують спільно з будівельною компанією Lennar та архітектурною фірмою BIG-Bjarke Ingels Group.

"Нестача робочої сили та матеріалів — основні фактори, які роблять мрію про будинок недосяжною для багатьох сімей", - заявив президент Lennar Ерік Федер.

Точне місце розташування будмайданчика не розголошують. ICON стверджує, що її будівельна система Vulcan може поставляти будинки та конструкції площею майже до 280 кв. м. Таке помешкання прослужить стільки ж або навіть довше, ніж стандартні будинки з бетонних блоків.

Фото: iconbuild.com

Також в ICON переконують, що їхні будинки спроєктовані так, щоб витримувати екстремальні погодні умови. Вони значно знижують вплив стихійних лих та швидко друкуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Революційний прорив - в Україні вперше надрукують будинок

У столиці Нідерландів Амстердамі відкрили перший у світі надрукований на 3D-принтері міст. Його встановили над каналом Аудезейтс Ахтербургвал, він перебуватиме під пильним наглядом розробників та науковців. Це перший у світі 3D-друкований міст, повністю виготовлений з нержавіючої сталі. Споруда тимчасова, уже за два роки її замінять звичним мостом, який перебуває на реставрації.

Зараз ви читаєте новину «Зводять найбільший у світі район, надрукований на 3D-принтері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути