четвер, 09 грудня 2021 15:10

"Вони заплатять": Китай різко відреагував на бойкот Олімпіади

"Вони заплатять": Китай різко відреагував на бойкот Олімпіади
У Китаї підкреслили, що рішуче застосують контрзаходи. Фото: Reuters

Китай заявив, що країни, які оголосили про дипломатичний бойкот Олімпійських ігор у Пекіні, заплатять за це.

КНР не занепокоєна тим, що інші держави теж почнуть оголошувати дипломатичний бойкот, повідомив 9 грудня речник МЗС Ван Веньбін. Услід за США це вже зробили Австралія, Велика Британія та Канада, пише Reuters.

"Багато закордонних лідерів і членів королівських сімей приїдуть у Китай на Олімпіаду. Інші обов'язково заплатять за свої помилкові дії, тому що використали Олімпійські ігри для політичних маніпуляцій", - сказав Веньбін.

Щодо держав-бойкотувальниць в МЗС Китаю заявили, що й так не збиралися запрошувати їхніх дипломатів. У Китаї підкреслили, що рішуче застосують контрзаходи, але зараз невідомо, які саме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Греції зі скандалом запалили вогонь зимової Олімпіади-2022

6 грудня речниця Білого дому Джен Псакі повідомила про оголошення дипломатичного бойкоту зимовим Олімпійським іграм у Пекіні через порушення прав людини в Китаї. На змагання не приїде жоден дипломатичний чи інший офіційний представник США. Натомість американські спортсмени зможуть відвідати Олімпіаду й уряд їх підтримає.

Зимова Олімпіада відбудеться в Пекіні з 4 до 20 лютого. За попередніми оцінками, 2,9 тис. спортсменів мають пройти повну вакцинацію або ж піти на 21-денний карантин після прибуття.

Австралія приєдналася до дипломатичного бойкоту 8 грудня. Велика Британія стала третьою країною, яка відмовилася їхати до Пекіна. Нині бойкот Китаю розглядає і Японія.

Зараз ви читаєте новину «"Вони заплатять": Китай різко відреагував на бойкот Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути