середа, 08 грудня 2021 03:27

Австралія підтримала бойкот Олімпійських ігор у Пекіні

Австралія підтримала бойкот Олімпійських ігор у Пекіні
Австралія бойкотуватиме Ігри в Пекіні. Фото: reporteenergia.com

Австралія приєднається до дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор у Пекіні на знак протесту проти порушень прав людини у Китаї.

Відповідну заяву вранці в середу, 8 грудня, озвучив австралійський прем'єр-міністр Скотт Моррісон, повідомляє The Sydney Morning Herald.

Жоден урядовий чиновник чи політик не представлятиме країну на змаганнях у китайській столиці. Водночас австралійським спортсменам не заборонятимуть брати участь у зимових Іграх.

Австралійський прем'єр нагадав про хвилю торгових страйків Пекіна проти Канберри та відмову КНР відповідати на телефонні дзвінки австралійських міністрів.

"Ми дуже раді поговорити з китайським урядом про ці проблеми, і з нашого боку цьому не було перешкод, але китайський уряд постійно не приймав можливості, щоб ми могли зустрітися з цих питань", - сказав Моррісон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай різко відповів на заяву США про бойкот Олімпіади

Моррісон хотів би, щоб проблеми між Китаєм і Австралією були вирішені, але "вони не вирішені, і Австралія не відступить від сильної позиції, яку ми мали, захищаючи (свої. - Ред.) інтереси".

"Тому не дивно, що офіційні особи уряду Австралії не поїдуть до Китаю на ці Ігри. Проте австралійські спортсмени будуть. Австралія - велика спортивна нація, і я дуже поділяю питання спорту та інші політичні питання. Це проблеми між двома урядами", - наголосив австралійський прем'єр.

6 грудня речниця Білого дому Джен Псакі повідомила про оголошення дипломатичного бойкоту зимовим Олімпійським іграм у Пекіні через порушення прав людини в Китаї. На змагання, зокрема, не приїде жоден дипломатичний чи інший офіційний представник США. Натомість американські спортсмени зможуть відвідати Олімпіаду, і уряд їх підтримає.

Зимова Олімпіада відбудеться у Пекіні з 4 до 20 лютого. За попередніми оцінками, 2,9 тис. спортсменів повинні будуть пройти повну вакцинацію або ж піти на 21-денний карантин після прибуття.

Зараз ви читаєте новину «Австралія підтримала бойкот Олімпійських ігор у Пекіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути